Druhý titul ve dvou týdnech. Peraová excelovala i v Hamburku, kde porazila Kontaveitovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý titul ve dvou týdnech. Peraová excelovala i v Hamburku, kde porazila Kontaveitovou

Aktualizováno
Bernarda Peraová slaví další titul, tentokrát v Hamburku.
Bernarda Peraová slaví další titul, tentokrát v Hamburku.Profimedia
Ve výborné formě hrající Bernarda Peraová (27) získala na antukovém turnaji v Hamburku druhý titul ve dvou týdnech. V dnešním finále Američanka zdolala v poměru 6:2, 6:4 favorizovanou světovou dvojku Anett Kontaveitovou (26) z Estonska.

Peraová si minulý týden došla z kvalifikace v Budapešti pro první titul v kariéře. Na severu Německa se dostala do hlavní soutěže přímo a stejně jako v maďarské metropoli neztratila ani set. Poslední přemožitelkou 81. hráčky světa byla právě Kontaveitová, která ji porazila koncem června v prvním kole Wimbledonu.

Kontaveitová nedosáhla na sedmý titul v kariéře a zaznamenala svou desátou finálovou porážku. Příští týden bude Estonka nejvýše nasazenou hráčkou turnaje Livesport Prague Open v Praze.

V nedělním finále mužů zaútočí už na pátý letošní titul Španěl Carlos Alcaraz. Devatenáctiletý talent vyřadil v semifinále Slováka Alexe Molčana po setech 7:6, 6:1 a o trofej si zahraje s o rok starším Lorenzem Musettim. Italský tenista, jenž porazil Francisca Cerúndola z Argentiny 6:3, 7:6, okusí finále poprvé v kariéře. Alcaraz všech pět svých dosavadních finálových účastí proměnil v titul.