Elche v lize bodovalo poprvé od října, remízu 1:1 vystřelil v závěru Ponce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Elche v lize bodovalo poprvé od října, remízu 1:1 vystřelil v závěru Ponce

Elche dál čeká na první vítězství sezony.
Elche dál čeká na první vítězství sezony.AFP
Fotbalisté Cádizu nedokázali v 17. kole La Ligy potvrdit roli favorita a s Elche na domácím hřišti pouze remizovali 1:1. Piráty poslal již v sedmé minutě do vedení krásnou střelou Brian Ocampo (23), pro kterého to byl premiérový zásah ve žlutém dresu. Hosté však po změně stran zásluhou gólu střídajícího Ezequiela Ponceho (25) vybojovali pátý bod v sezoně a teprve první od října loňského roku.

Domácí fanoušci nemuseli na první branku dlouho čekat. Již v sedmé minutě se po rohovém kopu dostal na hranici vápna ke střele Ocampo a parádní lehce tečovanou ranou na zadní tyč si připsal premiérový zásah v dresu žlutomodrých. Nedaleko byl od druhé trefy Cádizu Iza Carcelén, jeho parádní volej však pouze orazítkoval levou tyč.

Hosté z Elche se ale připomněli po půlhodině hry několika šancemi v rychlém sledu. V nejvýraznější z nich musel Jeremías Ledesma nejprve vytáhnout zákrok proti dalekonosné střele Gerarda Gumbaua, z následné dorážky pak Pere Milla nastřelil tyč. V závěru půle vytasil reflexivní zákrok Édgar Badía, který vychytal Álexe Fernándeze a udržel tak pouze jednobrankovou ztrátu hostů.

Utkání Cádiz – Elche 1:1

Aktivnější vstup do druhé půle si nachystali hosté, větší gólovou příležitost si však nedokázali vypracovat. Kýžené vyrovnání nepřinesl ani pěkný pokus Lucase Boyého z přímého kopu, který sice skončil v síti, ale pouze boční. O chvíli později se prezentoval pěknou střelou Gumbau, ta ale pouze prosvištěla nad břevnem. Odměna za konstantní tlak ale přece jen přišla.

Ponce si naskočil na přesný centr Lautara Blanca a poslal utkání do nerozhodného stavu. Ochozy stadionu Nuevo Mirandilla pořádně zahučely v první minutě nastavení, střela střídajícího Álvara Negreda ale jen těsně minula branku. V obrovské šanci byl i Rubén Sobrino, ale před odkrytou brankou neproměnil tutovku, a nezměnil tak nerozhodný stav.

Livesport hráč utkání: Ezequiel Ponce (Elche)

Aktuální tabulka La Ligy.
Aktuální tabulka La Ligy.Livesport