Dává do hry srdce, duši a charakter, pochválil Xavi po triumfu v Superpoháru Gaviho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dává do hry srdce, duši a charakter, pochválil Xavi po triumfu v Superpoháru Gaviho
Gavi připravil gól i Pedrimu.
Gavi připravil gól i Pedrimu.AFP
Trenér barcelonských fotbalistů Xavi (42) po vítězství 3:1 nad Realem Madrid ve finále španělského Superpoháru vyzdvihl záložníka Gaviho (18), který se v Rijádu blýskl gólem a dvěma asistencemi. Trofej podle kouče znamená pro Katalánce velkou morální vzpruhu i klid na práci.

Gavi po půl hodině hry otevřel skóre "El Clásica", těsně před pauzou připravil druhou branku Robertu Lewandowskému a v 69. minutě asistoval Pedrimu. Karim Benzema v nastaveném čase už pouze zmírnil porážku Realu.

"Všichni jsme z Gaviho nadšeni. Dává do hry srdce, duši a charakter, čímž dokáže nakazit zbytek týmu," řekl Xavi novinářům. "Je to rozený lídr, všechno je pro něj přirozené, a to je mu teprve osmnáct. Je pozoruhodný. Už se opakuji, ale nikdy mě neomrzí ho chválit. Nemá žádný strop, tak ho nezpomalujte," přidal trenér.

Velká morální vzpruha

Od příchodu na lavičku Barcelony v listopadu 2021 získal první trofej. "Jsem šťastný za hráče. Čelili velké kritice, která byla v mnoha případech nespravedlivá. Je to pro ně osvobození a velká morální vzpruha. Teď můžeme pracovat s větším klidem. Tahle trofej je důležitá i pro naše fanoušky," uvedl Xavi.

Velmi ho potěšila předvedená hra. "Čtyři záložníci chápou svou roli. Vyšlo nám všechno, co jsme si naplánovali. Dominovali jsme nad Realem téměř celý zápas. První půle byla mimořádná. Hráči díky této výhře budou věřit tomu, co dělají. Ale tady nesmíme zastavit," upozornil španělský mistr světa a Evropy.

Vybrané statistiky zápasu Real Madrid – Barcelona
Vybrané statistiky zápasu Real Madrid – Barcelona Livesport

Jeho protějšek Carlo Ancelotti odmítnul hovořit o debaklu. "Mluvit o nějakém sportovním ponížení by bylo neuctivé. Prohráli jsme s Barcelonou stejným výsledkem, jako jsme ji porazili v říjnu v La Lize. Hráli lépe a zasloužili si zvítězit. To je celé," prohlásil italský kouč.

"Zápas rozhodly naše chyby. Nerozehráli jsme dobře míč, soupeř nás dvakrát potrestal z protiútoku a utkání se tím změnilo. Neviděl jsem u svých hráčů špatný přístup, ale individuální chyby," dodal Ancelotti, jehož mužstvo v ligové tabulce ztrácí na vedoucí "Barcu" tři body.

Přehled zápasu Real Madrid – Barcelona 1:3