Federer odehraje svůj poslední zápas v kariéře na Laver Cupu po boku Nadala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Federer odehraje svůj poslední zápas v kariéře na Laver Cupu po boku Nadala
Federer odehraje svůj poslední zápas v kariéře na Laver Cupu po boku Nadala
Federer odehraje svůj poslední zápas v kariéře na Laver Cupu po boku NadalaProfimedia
Roger Federer (41) odehraje poslední zápas tenisové kariéry na Laver Cupu v Londýně ve čtyřhře po boku Rafaela Nadala (36). Soupeřem hvězdného páru, jenž má na kontě celkem 42 grandslamových titulů, bude americká dvojice Frances Tiafoe (24), Jack Sock (29).

Federer, který v pátek na Laver Cupu odehraje poslední soutěžní zápas kariéry, se objeví v týmu Evropy po boku Nadala, Andyho Murrayho a Novaka Djokoviče - tří největších soupeřů své zářivé čtyřiadvacetileté kariéry.

Švýcarský tenista, který získal 20 grandslamových titulů, se v posledních letech potýkal se zraněním kolena a minulý týden uvedl, že po Laver Cupu v Londýně ukončí kariéru.

Pořadatelé ve čtvrtek zveřejnili pořadí zápasů pro úvodní den turnaje, podle něhož Federer s Nadalem odehrají poslední večerní zápas v londýnské O2 Areně proti americké dvojici Jack Sock a Frances Tiafoe.

"Být součástí tohoto historického okamžiku bude úplně jiný druh tlaku," řekl novinářům Nadal, který s Federerem sdílí epickou rivalitu po celou kariéru.

"Bude to pro mě něco úžasného a nezapomenutelného. Jsem nesmírně natěšený. Snad se nám podaří vytvořit dobrý momenty a třeba ten zápas vyhrajeme." Federer se tvářil uvolněně, když seděl se svými evropskými spoluhráči včetně jednadvacetinásobného grandslamového šampiona Novaka Djokoviče a trojnásobného vítěze majorů Andyho Murrayho.

Den předtím prohlásil, že by bylo krásné hrát svůj poslední zápas na stejné straně sítě jako Španěl Nadal, a kapitán Borg mu vyhověl. "Nejsem si jistý, jestli zvládnu (všechny ty emoce), ale pokusím se o to," řekl Federer. "Tenhle pocit je úplně jiný. Jsem šťastný, že ho mám v týmu a nehraju proti němu," prohlásil Federer o Nadalovi.