Japonská zarputilost postrčila Bochum k první výhře, Darmstadt srazila rozhodnutí brankáře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Japonská zarputilost postrčila Bochum k první výhře, Darmstadt srazila rozhodnutí brankáře

Takuma Asano rozhodl o výhře Bochumi dvěma góly.
Takuma Asano rozhodl o výhře Bochumi dvěma góly.AFP
Bochumi v 10. kole Bundesligy vyhrála v Darmstadtu 2:1 a oslavila premiérový tříbodový zisk v ročníku. Úvodní zásah vstřelil útočník Takuma Asano, jenž nevzdal souboj o zdánlivě ztracený míč, předskočil chybně vyběhnutého brankáře a zamířil do odkryté sítě. Nejednalo se pro něj ale o jediný zásah, v 54. minutě totiž gólman Marcel Schuhen špatně rozehrál a následnou rychlou akci hostů zakončil Japonec na vzdálenější tyč. Snahy o vyrovnání pak v prvním střetnutí těchto týmů v nejvyšší soutěži od roku 1982 zkomplikoval domácím kapitán Fabian Holland, který se nechal vyloučit.

Darmstadt –⁠ Bochum 1:2

V 10. minutě se Tim Skarke opřel do voleje zpoza vápna a jeho ránu zastavila až tyč. Při fotbalistech Bochumi tak stálo i štěstí, které je nejprve zachránilo, a nakonec přispělo k úspěšné trefě. Smolný okamžik si totiž vybral gólman Schuhen, jehož při snaze získat tečovaný míč předskočil dotěrný Asano, který následně zakončoval do odkryté brány.

Ligový nováček se ale nevzdal a na konci poločasu se po hlavičce Fabiana Nürnbergera dočkal vyrovnání. V poslední minutě nastavení stejným způsobem skóroval Christoph Klarer, kvůli ofsajdovému náběhu se však obrat nekonal. Úvod druhého poločasu vyšel lépe hostujícímu celku, k čemuž svou chybou přispěl opět Schuhen. Jeho chabé rozehrávky totiž využil napadající soupeř.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Asano se tak dostal do skvělé příležitosti, kterou zakončil ranou k tyči. S tím se nechtěl smířit Skarke, avšak jeho povedený pokus vytěsnil Manuel Riemann. Další komplikaci pro Darmstadt způsobil v 69. minutě kapitán Holland, když byl vyloučen za faul na unikajícího protihráče. Přesto mohl Nürnberger v závěru srovnat, míč vyslaný z přímého kopu ovšem zastavila tyč.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport