Král po neuznaném gólu nuceně střídal. V Brémách byl k vidění infarktový závěr

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Král po neuznaném gólu nuceně střídal. V Brémách byl k vidění infarktový závěr

Aktualizováno
Marius Bülter dal v Brémách vítězný gól Hoffenheimu v 92. minutě.
Marius Bülter dal v Brémách vítězný gól Hoffenheimu v 92. minutě.AFP
Smolný zápas prožil Alex Král. V utkání sedmého kola Bundesligy nechyběl v základní sestavě Unionu v Dortmundu a v 18. minutě hlavou otočil na 2:1, VAR ale odhalil těsný ofsajd a branku odvolal. Záhy se český záložník zranil a nakonec musel zkousnout porážku 2:4. Brémy s Jiřím Pavlenkou v nastavení vyrovnaly proti Hoffenheimu, za který nastoupil Pavel Kadeřábek, hosté ale ještě stihli dát vítězný gól a udrželi stoprocentní bilanci z venkovních utkání v této sezoně.

Dortmund –⁠ Union Berlín 4:2

Domácí BVB se dostali do vedení už v sedmé minutě, když svůj důraz ve vápně prokázal Niclas Füllkrug a po rohovém kopu doslova protlačil míč do branky. Chvíli nato se hosté dočkali vyrovnání, když se taktéž po rohu prosadil Robin Gosens, jeho hlavičku na cestě do sítě mírně tečoval hrdina úvodních minut zápasu Füllkrug.

V 18. minutě se z gólu krátce radoval Král, který se prosadil hlavou po centru ze standardní situace. K jeho smůle mu branka uznána nebyla a navíc musel vzápětí předčasně vystřídat. Otočku ve skóre tak zařídil až ve 31. minutě veterán Leonardo Bonucci, jenž poslal míč z pokutového kopu přesně k pravé tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Dortmund vlétl do druhé půle jako uragán a brzy vyrovnal. Z dálky se do míče opřel Schlotterbeck, jehož střela překvapila brankáře a míč mu skončil za zády. Brzy poté černožlutí vedli, brejk zakončil na zadní tyč Julian Brandt. V 71. minutě vlastní fanoušky uklidnil Julian Ryerson, který upravil na konečných 4:2.

Stuttgart –⁠ Wolfsburg 3:1

Domácí otočili vývoj duelu prodloužili sérii vítězství již na pět zápasů v řadě. Naděje Vlků sice dlouho držel vedoucím gólem Yannick Gerhardt, po hodině hry však začal opět střílet domácí fenomén Serhou Guirassy.

Guinejský útočník z penalty vyrovnal a dalšími dvěma zásahy vývoj utkání obrátil, čímž se v sezoně dostal již na 13 ligových branek v sedmi zápasech. Rychleji v německé soutěži tolik gólů přitom ještě nikdo předtím nenastřílel. Do hry v závěru zasáhl i Václav Černý, prohru Wolfsburgu ale neodvrátil. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Augsburg –⁠ Darmstadt 1:2

Větší touhu po vítězství prokazovali po bezbrankovém úvodním poločasu hosté, což se potvrdilo na začátku toho druhého. V 52. minutě totiž prokázal skvělý přehled ve vápně host z Unionu Berlín Tim Skarke, jenž skóroval ve druhém utkání za sebou.

Rozhodující trefu zařídil z penalty Tobias Kempe. Zatímco ligový nováček tak v kombinaci se druhou nejvyšší soutěží zvítězil na stadionu soupeře poprvé od května, a odskočil tak od sestupového pásma, Bavoři zůstali pouze příčku nad ním.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

RB Lipsko –⁠ Bochum 0:0

Domácí byli v průběhu hry výrazně aktivnější a vytvářeli si množství šancí včetně dvou pokutových kopů. Postupně však na fantastickém Manuelu Riemannovi ztroskotali Xavi Simons a po změně stran také Emil Forsberg.

Pro zkušeného gólmana šlo již o pátou a šestou chycenou penaltu v nejvyšší německé soutěži od postupu modrobílých v roce 2021, což z něj v tomto období činilo v této činnosti jasně nejúspěšnějšího brankáře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brémy –⁠ Hoffenheim 2:3

Celek z regionu Kraichgau chtěl skvostnou formu z venkovních trávníků potvrdit i v Brémách a výborně k tomu nakročil v osmé minutě. Maximilian Beier obdržel skvělý pas za obranu a po samostatném úniku v pádu prostřelil Pavlenku.

Hosté se z náskoku radovali pouze devět minut, protože přihrávku Marvina Ducksche s přispěním teče zužitkoval rakouský záložník Romano Schmid. Hoffenheim si vzal vedení zpět ještě před uplynutím úvodní půlhodiny, když z hranice velkého vápna napřáhl Grischa Prömel a střelou k levé tyči rozvlnil síť.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí po návratu z kabin zásluhou Justina Njinmaha překonali Olivera Baumanna, jenže radost jim sebral zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Zvýšit náskok hostů tak mohl po hodině hry Kevin Vogt, jenže Pavlenka tváří v tvář německému stoperovi svůj tým fantasticky podržel. Werder se v závěru tlačil za vyrovnáním, ale zároveň zapomínal na zadní vrátka.

Toho chtěl využít Florian Grillitsch, který ovšem svou střelu po průniku otevřenou obranou poslal nad bránu. Erupce radosti přišla v nastavení, kdy se domácí dočkali srovnání zásluhou dělovky Jense Stageho. Poslední slovo si ovšem vzal Marius Bülter, jenž po dlouhém Kadeřábkově autu propálil Pavlenku z hranice vápna.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport