Nagelsmann po Leverkusenu: Prohráli jsme zaslouženě. S Dortmundem to bude složité

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nagelsmann po Leverkusenu: Prohráli jsme zaslouženě. S Dortmundem to bude složité
Julian Nagelsmann byl výkonem svého týmu zklamán.
Julian Nagelsmann byl výkonem svého týmu zklamán.
Profimedia
Trenér fotbalistů Bayernu Julian Nagelsmann (35) nebyl spokojen s výkonem svého týmu v Leverkusenu a porážku 1:2 v utkání 25. kola německé ligy označil za zaslouženou. Naopak domácí kouč Xabi Alonso (41), který v Bayernu působil během hráčské kariéry, byl po nedělním zápase na své svěřence hrdý.

Bayern od začátku tahal za kratší konec, přesto ho ve 22. minutě poslal do vedení Joshua Kimmich. Po změně stran skóre otočil Exequiel Palacios z pokutových kopů v 55. a 73. minutě. Faulovaný Amine Adli v obou případech paradoxně dostal nejprve žlutou kartu za simulování, ale hlavní sudí Tobias Stieler po zásahu videorozhodčího a kontrole u monitoru své původní verdikty změnil.

"Nezasloužili jsme si v prvním poločase vést. Nebyli jsme tak aktivní s míčem jako v minulých týdnech. Penalty byly v pořádku. Všechno nám trvalo příliš dlouho a zaslouženě jsme prohráli, protože jsme byli horší," řekl Nagelsmann novinářům.

Úřadující mistři po reprezentační pauze přivítají v bundesligovém šlágru vedoucí Dortmund, na který z druhého místa ztrácí bod. "Je jasné, že budeme muset Dortmund porazit, vzít si zpět vedení v tabulce a snad získat pro Bayern titul. Pokud nezvítězíme nebo prohrajeme, tak to bude při současné formě Borussie složité," prohlásil Nagelsmann.

K výhře Leverkusenu částečně přispěl i útočník Adam Hložek, jenž naskočil do hry v 84. minutě. Další český reprezentant Patrik Schick do utkání nezasáhl kvůli problémům s třísly. Španělský trenér Alonso byl z nečekaného triumfu Bayeru nadšený.

"Pocity po zápase jsou úžasné. Porazili jsme jeden z nejlepších týmů v Evropě. Jsem šťastný a hrdý, že jsme navázali na výkon z Evropské ligy (osmifinálová výhra 2:0 nad Ferencvárosem Budapešt). Důležité bylo rychlé vyrovnání, hráli jsme s velkou energií," uvedl Alonso, jehož mužstvo se posunulo na osmou příčku.

Rozhodčí Stieler v televizním rozhovoru poděkoval kolegům u videa. "VAR zachránil mě i celý zápas. Na konci mohou být spokojeny oba týmy, protože padla správná rozhodnutí," řekl sudí. Ocenil také Adliho pozitivní reakci. "V podobné situaci to můžete vzít jedině s humorem. Plácli jsme si během zápasu i po něm. Dokonce mi slíbil dres," dodal německý arbitr.