Palacios za Leverkusen proměnil dvě penalty a skolil Bayern. Frankfurt padl s Unionem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Palacios za Leverkusen proměnil dvě penalty a skolil Bayern. Frankfurt padl s Unionem
Aktualizováno
Leverkusen v lize zvítězil potřetí za sebou.
Leverkusen v lize zvítězil potřetí za sebou.
AFP
Leverkusen ve 25. kole Bundesligy zaskočil Bayern, když jej porazil 2:1. Obě trefy domácích zajistil z penaltového puntíku Exequiel Palacios (24). Svěřenci Xabiho Alonsa, který v dresu bavorského giganta ukončil hráčskou kariéru, se tak konečně posunuli na dostřel pohárových pozic. Patrik Schick (27) do utkání nezasáhl kvůli svalovému zranění, Adam Hložek (20) se na place ukázal v 84. minutě. Souboj dvou celků nacházejících se na evropských příčkách vyzněl lépe pro Union Berlín, který přehrál Frankfurt 2:0. Vítěznou branku si v tomto duelu připsal Rani Khedira (29).

Union Berlín – Frankfurt 2:0

Frankfurt nedokázal zvítězit v šestém soutěžním duelu v řadě, teď prohrál na hřišti Unionu. Útočné snahy Orlů často končily na brankáři domácích Frederiku Rönnowovi, jenž se po dobu dvou let nacházel na jejich výplatní pásce. Prosadit se naopak dokázali dva domácí střelci, přičemž o rozhodující branku se postaral Khedira. Pro záložníka se jednalo o první soutěžní trefu v barvách Die Eisernen, ty přitom obléká už od července 2021.

Leverkusen – Bayern 2:1

Úvodní zákrok v utkání patřil Yannu Sommerovi, když se jej pokusil hráč domácích překvapit přímo z rohového praporku. O několik málo minut poté se musel Švýcar opět předvést, tentokrát reagoval na zakončení Jeremieho Frimponga. I přesto, že se začátek povedl Die Werkself, do vedení se ve 22. minutě dostal bavorský celek. Leon Goretzka geniální přihrávkou vytvořil prostor v pokutovém území a Joshua Kimmich se nemohl ze skvělé pozice mýlit. Mnichovští se těšili stoprocentní produktivitě, zásah německého záložníka byl totiž jejich jediný střelecký pokus v úvodním dějství.

Statistiky utkání.
Livesport

Po změně stran nastala kontroverzní situace, jelikož Adli byl napomenut za simulaci. Hlavní sudí byl ovšem povolán k monitoru, aby přezkoumal situaci a následně nařídil pokutový kop. Příležitosti z 11 metrů se zhostil Exequiel Palacios a chladnokrevně poslal Sommera opačným směrem. Naprosto identická situace nastala i o pár desítek minut později. Adli opět zprvu dostal žlutou kartu za simulaci, ale u monitoru bylo rozhodnutí napraveno a Leverkusen se těšil další penaltě. Palacios si vybral stejnou stranu, kterou Sommer tentokrát vystihl, ale přesto na míč nedosáhl. V závěru podržel svůj celek několika famózními zákroky Lukáš Hradecký.

Mohuč – Freiburg 1:1

Zápas mezi Mohučí a Freiburgem přinesl remízu 1:1. Utkání, které dlouho nenabízelo mnoho ofenzivní podívané, ve druhé půli po chybě obrany soupeře gólově načal Ritsu Doan, jenž svou trefou navázal na tu z minulého ligového kola. Hosté však těsné vedení udržet nedokázali, neboť v závěru nastavení prodloužil sérii domácích bez porážky na šest zápasů Karim Onisiwo.

Aktuální tabulka německé Bundesligy.
Livesport