Potvrzeno: Bayern vyhodil Nagelsmanna. Nahradil ho Tuchel, podepsal na dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Potvrzeno: Bayern vyhodil Nagelsmanna. Nahradil ho Tuchel, podepsal na dva roky
Aktualizováno
Julian Nagelsmann už není trenérem Bayernu.
Julian Nagelsmann už není trenérem Bayernu.
Profimedia
Bayern Mnichov odvolal trenéra Juliana Nagelsmanna (35), na lavičce jej nahradil krajan Thomas Tuchel (49). Německý kouč, který naposledy působil v Chelsea, podepsal s bavorským klubem kontrakt do června 2025 a v pondělí povede první trénink. O změně na trenérském postu se spekulovalo už během čtvrtka, Bayern ji oficiálně potvrdil v pátek večer.

"Bylo to nejtěžší rozhodnutí od doby, co působím v managementu klubu. Po analýze výsledků a předvedené hry po Novém roce jsme se ale rozhodli Juliana odvolat," uvedl sportovní ředitel Bayernu Hasan Salihamidžič.

"Když jsme angažovali Juliana Nagelsmanna, věřili jsme, že půjde o dlouhodobou spolupráci. Po mistrovství světa ale předváděl tým nevyrovnané výkony, dolů šla i atraktivita hry. Usoudili jsme, že je v ohrožení nejen konec této sezony, ale i vývoj mužstva do budoucna," přidal generální ředitel Oliver Kahn.

Bayern prožívá nejhorší bundesligovou sezonu za 11 let. V neděli úřadující mistři, kteří získali titul v uplynulých 10 sezonách, prohráli 1:2 v Leverkusenu a klesli v tabulce na druhé místo o bod za Dortmund. Právě Borussii bude Bayern hostit 1. dubna v prvním utkání po reprezentační pauze. Poté ho ve čtvrtfinále Ligy mistrů čeká atraktivní dvojzápas s Manchesterem City.

Nagelsmann přišel do mnichovského velkoklubu před sezonou 2021/22 z Lipska. V prvním ročníku dovedl tým k titulu, v Lize mistrů však vypadl nečekaně ve čtvrtfinále s outsiderem Villarrealem a v domácím poháru po debaklu 0:5 v druhém kole s Mönchengladbachem.

Jeho nástupcem je Tuchel, který za sebou má angažmá v Mohuči, Dortmundu, Paris Saint-Germain a naposledy v Chelsea. S londýnským klubem vyhrál v roce 2021 Ligu mistrů, loni v září byl však po špatném vstupu do sezony propuštěn.

Pro vedení Bayernu byl volbou č. 1, proto jednalo okamžitě. O německého stratéga se totiž v poslední době intenzivně zajímaly Tottenham či Real Madrid.

Tabulka německé Bundesligy.
Livesport