Real Madrid v pohárovém duelu s Arandinou nastartoval Díaz, favorit vyhrál 3:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid v pohárovém duelu s Arandinou nastartoval Díaz, favorit vyhrál 3:1

Real Madrid rozhodl ve druhém poločase.
Real Madrid rozhodl ve druhém poločase.Profimedia
Fotbalisté Realu Madrid se ve svém premiérovém vystoupení v letošním ročníku Copa del Rey poněkud zapotili, nakonec si ale ze hřiště Arandiny odvezli vítězství 3:1 a očekávaný postup do další fáze. Přestože favorit už od úvodu na hřišti dominoval a v průběhu celé první půle nepovolil svému soupeři ze čtvrté nejvyšší soutěže ani jeden střelecký pokus, sám udeřil až po změně stran. Výhru hráčům v bílých dresech přinesla povedená dvouminutovka, během níž nejprve po zákroku na Brahima Díaze (24) proměnil nařízenou penaltu Joselu (33), na kterého jen o pár desítek vteřin později střelecky navázal i jeho faulovaný kolega.

Arandina – Real Madrid 1:3

Hosté začali utkání podle předpokladů aktivně a většinu času tancovali kolem vápna soupeře. První větší příležitost měl Güler, jehož ránu na přední tyč ale zneškodnil domácí brankář. Turecký mladík pokračoval v dobrém výkonu i nadále a v 19. minutě si málem připsal výstavní trefu z přímého kopu, míč ale nakonec skončil na levé tyči.

Domácí předváděli po celé první dějství velmi sympatickou defenzivní práci, která je nakonec dovedla k poločasové remíze.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran ovšem Los Blancos zvýšili své tempo, což vedlo v 54. minutě k pokutovému kopu po faulu na Díaze. K penaltě se postavil Joselu a střelou do levého dolního rohu otevřel skóre. Trvalo to pouhou minutu a faulovaný španělský záložník zvyšoval na dvoubrankový rozdíl. Ve vápně se dostal k odraženému balonu a tvrdou střelou k pravé tyči rozjásal hostující fanoušky.

Další stoprocentní příležitost v zápase si na své konto připsal Joselu, míč mu ale v poslední chvíli na nepříliš ideálním trávníku poskočil, a tak jeho projektil mířil vysoko nad. V nastaveném čase se za hosty trefil i střídající Rodrygo, jemuž nahrával skvěle hrající Díaz. Čestného gólu se nakonec Arandina přece jen dočkala, když si Nacho Fernández za přispění Ralyho Cabrala nechtěně srazil balon do vlastní sítě.

Další výsledky