Inter obhájil Italský pohár, účastníky evropských finále rozsoudily góly Argentinců

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter obhájil Italský pohár, účastníky evropských finále rozsoudily góly Argentinců

Lautaro Martínez zařídil oba góly Interu.
Lautaro Martínez zařídil oba góly Interu.AFP
Inter Milán porazil ve finále Coppa Italia Fiorentinu 2:1, a obhájil tak loňské prvenství. Duel hraný na zaplněném Olympijském stadionu v Římě okořenily branky z prvního poločasu, neboť na rychlý gól Nicoláse Gonzáleze ještě do přestávky dvakrát odpověděl jeho krajan Lautaro Martínez. Antonín Barák strávil celý duel na lavičce náhradníků.

Fiorentina –⁠ Inter 1:2

Fialky v necelé dva měsíce starém vzájemném střetnutí milánský klub porazily a na zopakování tohoto výsledku začaly pracovat již ve třetí minutě, kdy Jonathan Ikoné potáhl míč z levého křídla až do šestnáctky, naservíroval ho na zadní tyč na Gonzáleze a ten prudkou ranou prostřelil Samira Handanoviče. Následně se do toho o něco více opřeli také Milánští. Nejprve to byl ve 25. minutě Edin Džeko, jehož střela po samostatném úniku směřovala nad.

O čtyři minuty později už byli hráči ve světlých dresech o něco přesnější, když Marcelo Brozovič narýsoval milimetrový pas na Martíneze, jenž přízemní ranou dokázal skórovat. Stejný hráč se opět předvedl ve 37. minutě, kdy po závaru před brankou Fiorentiny vrátil Nicoló Barella míč do vápna, kde čekal argentinský mistr světa a tentokrát hlavou stav utkání zvrátil ve prospěch finalisty Ligy mistrů.

Vybrané statistiky zápasu Fiorentina –⁠ Inter
Vybrané statistiky zápasu Fiorentina –⁠ InterLivesport

Po změně stran tak byl na tahu opět celek z Florencie a ačkoliv si v úvodu druhé půle držel mírnou územní převahu, velké příležitosti si dlouho nevytvářel. Definitivu tak mohl výsledku dát v 67. minutě čerstvý Romelu Lukaku, jeho tvrdá střela z hranice vápna ale mířila jen doprostřed branky. V závěrečné pasáži zápasu pak konečně přišly také velké šance Fialek a obě byly z dílny Luky Joviče.

Srbský útočník nejprve využil pasu Giacoma Bonaventury a dostal se až těsně před Handanoviče, ten ale včasným vyběhnutím jeho příležitost zneškodnil. Další tutovka přišla jen o chvíli později, kdy ten samý hráč nikým nehlídaný hlavičkoval těsně vedle pravé tyčky. Fiorentina bude mít druhou šanci zakončit sezonu ziskem poháru ve finále Evropské konferenční ligy v Praze.