Reprezentace přišla o nemocného Lingra, Šilhavý ukázal na náhradníka Zmrhala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Reprezentace přišla o nemocného Lingra, Šilhavý ukázal na náhradníka Zmrhala
Jaromír Zmrhal naposledy nastoupil za reprezentaci v přátelském utkání s Tureckem.
Jaromír Zmrhal naposledy nastoupil za reprezentaci v přátelském utkání s Tureckem.fotbal.cz
Z nominace české fotbalové reprezentace na červnové zápasy na Faerských ostrovech a v Černé Hoře vypadl kvůli nemoci ofenzivní univerzál Ondřej Lingr z pražské Slavie. Trenér národního celku Jaroslav Šilhavý místo něj povolal krajního záložníka Jaromíra Zmrhala. Mužstvo se sešlo dnes v poledne v Praze.

Lingrova absence je zatím jedinou změnou v původní nominaci, která čítá 25 jmen. "Byli jsme s Ondrou v kontaktu už na konci minulého týdne. Komunikoval s ním hlavně doktor Petr Čechal. Má virózu a možná dostane i antibiotika," uvedl v tiskové zprávě reprezentační manažer Tomáš Pešír.

Lingra nahradil jiný ofenzivní záložník Zmrhal, který nedávno oslavil se Slovanem Bratislava zisk slovenského titulu. V české reprezentaci má devětadvacetiletý bývalý hráč Slavie bilanci 22 startů a jeden gól. Naposledy za národní mužstvo nastoupil vloni v listopadu v přípravě v Turecku.

Český tým čekají během červnového srazu dva zápasy. Šilhavého svěřenci nejprve v sobotu nastoupí ke třetímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech a o tři dny později se představí v přípravném duelu v Černé Hoře.

Mužstvo dnes odpoledne absolvuje první trénink v Praze, kde se bude chystat do čtvrtka, kdy odletí do Tórshavnu. Tým se bude připravovat v tréninkovém centru Sparty na Strahově na umělé trávě, na níž se bude utkání na Faerských ostrovech hrát.

Jediným nováčkem v nominaci je ofenzivní univerzál Jan Matoušek z Bohemians Praha 1905. Kvůli vleklému zranění schází nejlepší střelec útočník Patrik Schick. Po sobotním zápase se od národního celku při přesunu do Černé Hory během mezipřistání v Praze odpojí šestice hráčů Vladimír Coufal, Tomáš Holeš, David Jurásek, Václav Jurečka, Ladislav Krejčí mladší a Jan Kuchta.

Český tým má po úvodních dvou zápasech evropské kvalifikace na kontě čtyři body za domácí vítězství 3:1 nad Polskem a nečekanou venkovní bezbrankovou remízu v Moldavsku. Na šampionát, který bude v příštím roce hostit Německo, postoupí první dva týmy z každé skupiny.

Kvalifikace na Euro: Skupina E
Kvalifikace na Euro: Skupina ELivesport