Plzeň zná soupeře pro 3. předkolo EKL, čekala by ji v něm maltská Gzira

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň zná soupeře pro 3. předkolo EKL, čekala by ji v něm maltská Gzira

Plzeň by v případě postupu do 3. předkola byla znovu favoritem.
Plzeň by v případě postupu do 3. předkola byla znovu favoritem.Profimedia
Plzeňští fotbalisté se v případě postupu přes kosovskou Dritu střetnou ve 3. předkole Evropské konferenční ligy s maltským týmem Gzira. Ten dnes v odvetě 2. předkola podlehl 1:2 na hřišti lucemburského Dudelange, v součtu s úvodní výhrou 2:0 ale postoupil do další fáze.

Dudelange –⁠ Gzira 2:1

Mírně favorizovaný Dudelange měl v odvetě velkou převahu, kterou přetavil ve vyrovnání stavu dvojzápasu v 38. a 84. minutě francouzský útočník Samir Hadji. V 87. minutě ale rozhodl z ojedinělé šance o postupu hostů Brazilec Wilkson.

Gzira dosud s žádným českým týmem v evropských pohárech nehrála. Plzeň ale musí nejprve zvládnout čtvrteční odvetu v Kosovu. Úvodní zápas před týdnem na západě Čech skončil bez branek.

Ve 2. předkole Evropské konferenční ligy jsou ve hře i pražští Bohemians 1905, kteří prohráli v prvním zápase 0:3 na hřišti norského celku Bodö/Glimt. Vítěz tohoto dvojutkání narazí na lepšího z dvojice Kalmar –⁠ Pjunik Jerevan, první zápas ve Švédsku vyhrál Pjunik 2:1. Odvety obou duelů jsou na programu ve čtvrtek.

Výsledky předkol Evropské konferenční ligy