Prodá Plzeň skvělou formu? Viktoriány na úvod Konferenční ligy čeká kosovské Ballkani

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Prodá Plzeň skvělou formu? Viktoriány na úvod Konferenční ligy čeká kosovské Ballkani
Fotbalisté Plzně budou doma proti Ballkani favoritem.
Fotbalisté Plzně budou doma proti Ballkani favoritem.Profimedia
Plzeňské fotbalisty ve čtvrtek čeká premiéra v hlavní fázi Evropské konferenční ligy. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka (72) proti kosovskému týmu Ballkani otevřou skupinu C, ve které jsou ještě Dinamo Záhřeb a Astana. Utkání ve Štruncových sadech začne ve 21:00.

"Samozřejmě bychom chtěli postoupit. Věřím, že hlavně doma nás podpoří fanoušci a pomohou nám ty zápasy zvládnout. Uvidíme v prosinci, co z toho bude. Těším se a věřím, že budeme úspěšní," řekl po losu plzeňský asistent trenéra Marek Bakoš.

Západočeši mají s kosovským fotbalem čerstvou zkušenost. V letošním 2. předkole Konferenční ligy s Dritou doma navzdory velké převaze uhráli bezbrankovou remízu a v odvetě v Prištině se na postup hodně nadřeli. Vítězství 2:1 zařídil hostům Erik Jirka proměněnou penaltou v závěru dlouhého nastavení.

"Byl to boj, ale máme na Kosovo pozitivní vzpomínky. Věřím, že budeme úspěšní i proti Ballkani. Víme, do čeho jdeme," prohlásil Bakoš, jehož mužstvo po Dritě v kvalifikaci vyřadilo maltskou Gziru a kazachstánský Tobol Kostanaj.

Úřadující kosovský mistr se loni coby nováček Konferenční ligy utkal ve skupině se Slavií, kterou nečekaně potrápil. Ballkani tehdy prohrál v Praze 2:3 a doma v Prištině 0:1.

Plzeň disponuje skvělou formou

Viktoria si i po reprezentační přestávce udržela výbornou formu, v neděli deklasovala Zlín 7:1 a dosáhla historicky nejvyšší venkovní ligové výhry. Plzeňský tým působivou vítěznou šňůru protáhl už na deset soutěžních duelů.

"Lepší přípravu jsme si asi nemohli přát, ale na evropské scéně to bude něco úplně jiného," uvedl ofenzivní záložník Pavel Šulc, jenž se na suverénním triumfu ve Zlíně podílel dvěma góly a asistencí.

Plzeň má skvělou formu.
Plzeň má skvělou formu.Livesport

Ballkani se nedělní ligová generálka tolik nepovedla. Po remíze 1:1 na hřišti Dukagjini je na druhém místě neúplné tabulky. Kosovský celek po vyřazení v úvodním předkole Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad v kvalifikaci Konferenční ligy pětkrát zvítězil a jednou prohrál. Postupně vyřadil severoirský Larne, gibraltarský Lincoln Red Imps a běloruský BATE Borisov.

"Viktoria Plzeň má velké zkušenosti s evropskými poháry. Čeká nás těžké utkání. Musíme plnit pokyny trenéra a hrát jako tým," prohlásil záložník Ballkani Nazmi Gripshi.

Poslední zápasy Ballkani.
Poslední zápasy Ballkani.Livesport

Přehled zápasu Plzeň – Ballkani (21:00)

Pravděpodobné sestavy:

Viktoria Plzeň: Staněk - Hejda, Hranáč, Dweh - Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu - Šulc - Chorý, Durosinmi.

KF Ballkani: Kolici - Thaqi, Dellova, Jashanica, Trashi - Gripshi, Kuč, Zyba - Korenica, Berisha, Kryeziu.