Slavia porazila v kvalifikaci Evropské ligy Dnipro, dva góly dal Schranz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schranz dvěma góly vystřelil Slavii vítězství nad Dniprem, domácí dohrávali v deseti

Aktualizováno
Ivan Schranz vstřelil první dva góly Slavie.
Ivan Schranz vstřelil první dva góly Slavie.Profimedia
Fotbalisté pražské Slavie vstoupili do dvojzápasu třetího předkola Evropské ligy s ukrajinským týmem Dnipro-1 domácí výhrou 3:0. Vítěznou branku vstřelil už v páté minutě Ivan Schranz (29), jenž šikovně tečoval pobídku ze strany hřiště. Stejný hráč před změnou stran navíc přidal i pojišťující trefu, díky čemuž se pražané přiblížili vylepšení vzájemné bilance českých klubů s ukrajinskými celky, se kterými z devíti pokusů prošla dál pouze jednou plzeňská Viktoria. Výhra nabyla ještě na větší důležitosti, neboť závěrečnou půlhodinu se červenobílí museli obejít bez vyloučeného Igoha Ogbua (23).

Slavia – Dnipro-1 3:0

V první šanci utkání našel Lukáš Masopust ideálním pasem v šestnáctce Schranze, jenž svou utajenou přízemní ránou překonal bránícího beka i brankáře a rozvlnil síť. Ve 37. minutě sklepl míč Václav Jurečka pro Ondřeje Lingra, jehož pokus však vytěsnil gólman Jakiv Kinarejkin. Následný rohový kop prodloužil na zadní tyč Mick van Buren, kde si jej našel Schranz, který se prosadil podruhé v zápase.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran vypálil zpoza šestnáctky Lukáš Provod, jehož pokus však ukrajinský brankář pokryl. Poté domácí oslabil Ogbu, jenž za svůj nešetrný zákrok podrážkou kopačky do krku soupeře obdržel červenou kartu. Červenobílí se však v 10 nezatáhli a nadále hrozili.

V 81. minutě se k volnému míči v šestnáctce propracoval Conrad Wallem, který ranou pod břevno přidal třetí gól. Hosté poté ani ze závěrečného tlaku nedokázali vsítit branku.

Slavia si tak poradila s nástrahami v podobě špatného terénu i početní nevýhody a přiblížila se k postupu přes ukrajinského soupeře. Odveta je na programu 17. srpna v Košicích.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Další výsledky kvalifikace EL