Měli jsme kopat penaltu, stěžoval si po remíze s Bohemians Bílek. Rozhodčí však mlčel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Měli jsme kopat penaltu, stěžoval si po remíze s Bohemians Bílek. Rozhodčí však mlčel
Václav Pilař v diskusi s rozhodčím Zelinkou.
Václav Pilař v diskusi s rozhodčím Zelinkou.Profimedia
Trenér fotbalistů Plzně Michal Bílek se po remíze 1:1 domníval, že jeho tým měl v utkání 10. ligového kola na půdě Bohemians 1905 po zákroku na Václava Pilaře v 54. minutě zahrávat penaltu. Kouč lídra tabulky a obhájce titulu byl rozladěný, že se rozhodčí Miroslav Zelinka nešel na situaci ani podívat ze záznamu. Trenérovi Pražanů Jaroslavu Veselému by pokutový kop přišel přísný.

Pilař se za stavu 1:1 protáhl do vápna, zasekl si míč a pak po zákroku obránce Lukáše Hůlky upadl. I když ke kontaktu podle opakovaných záběrů došlo, Zelinka po konzultaci s videorozhodčím nechal hru pokračovat.

"Já jsem to neviděl, ale mí kolegové už hned během zápasu ano. Tvrdili, že to byl penaltový zákrok. Já rozhodčího jen vyzval, aby se na to šel podívat, nic jiného. On neodpověděl nic," řekl na tiskové konferenci Bílek.

Pilař byl ve sporném momentu o chvíli dřív také na opačné straně. Na začátku druhé půle ještě za stavu 0:1 po hlavičkovém souboji s ním upadl v rohu vápna domácí Petr Hronek a držel se za nohu, Zelinka ale i v tomto případě rozhodl o tom, že bude hra pokračovat.

"Pilař šel do hlavičky, vyhrál ji. Jestliže oba skáčou do souboje, pak nějak padají a někdo někoho přišlápne, to podle mě není penaltový zákrok. Jestliže máš balon na zemi, jdeš jeden na jednoho a pak dojde ke kontaktu ve vápně, asi to pokutový kop je. Ale teď to zbytečně moc rozebíráme. Nepískl to, nedá se nic dělat," uvedl Bílek.

Statistiky utkání

Jeho protějšek měl odlišný názor. "Viděl jsem, jak Pilař dopadl na našeho hráče. To je podle mě zrovna tak pískatelná penalta, která byla v minulém kole. Na sporné momenty to bylo 1:1," mínil kouč Bohemians Veselý.

Zelinku za výkon chválil. "Odpískal velmi dobrý zápas, velmi těžký zápas. Týmy si nic nedarovaly, bylo tam hodně osobních soubojů. Pro rozhodčího je hodně těžké posoudit každý zákrok. Podle mě by ta penalta byla hodně přísná. Takovýhle zápas, který je takhle otevřený, aby rozhodla penalta, musela by být podle mě stoprocentní a ne sedmdesátiprocentní. Ale třeba mě opakované záběry usvědčí z toho, že to penalta byla," dodal Veselý.