Plzeň v Ďolíčku pouze remizovala. Klokanům zařídil cennou remízu Drchal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň v Ďolíčku pouze remizovala. Klokanům zařídil cennou remízu Drchal
Plzeňští fotbalisté v Ďolíčku pouze remizovali.
Plzeňští fotbalisté v Ďolíčku pouze remizovali.Profimedia
Sobotní zápas 10. kola FORTUNA:LIGY mezi Bohemians a Plzní skončil poměrně překvapivou remízou 1:1. Úřadující šampioni tak v letošním ročníku zaznamenali teprve druhou bodovou ztrátu, nicméně i po tomto kole setrvají na prvním místě ligové tabulky. Ačkoliv šli Západočeši v prvním poločase do vedení díky nádherné trefě Jhona Mosquery (32), nedokázali zápas dovést do vítězného konce. Remízu zajistil Klokanům první trefou v sezoně Václav Drchal (23).

Od úvodního hvizdu bylo dění na trávníku spíše vyrovnané a na první střelu na branku se čekalo až do 24. minuty. Ovšem skvělá rána, kterou zpoza vápna vyslal Mosquera, vymetla pravou šibenici za marně se natahujícím Romanem Valešem a poslala hosty do vedení.

Bohemians na nepříznivý stav reagovali zvýšenou aktivitou, ale trápila je nepřesnost v předfinální fázi, když většina centrů končila na prvním bránícím hráči, případné zakončení pak míjelo plzeňskou bránu. Do kabin tak v lepším rozpoložení odcházeli Západočeši.

Vstup do druhého dějství ale vyšel lépe Bohemians. Domácí trenér Jaroslav Veselý na nepříznivý stav reagoval ofenzivním střídáním v podobě Drchala, který hned po sedmi minutách na hřišti využil zmatku v defenzivě Plzně a z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě.

I poté měli Klokani více ze hry a dostávali se do nadějných příležitostí. Za zmínku stojí střela z nastavení, kdy byl po přímém kopu blízko rozhodnutí Jan Kovařík, orazítkoval ovšem jen horní tyč.

Livesport hráč utkání: Václav Drchal (Bohemians)

Přehled zápasu Bohemians 1905 – Plzeň

Tabulka FORTUNA:LIGY