Pardubice se budou muset dva zápasy obejít bez trenéra Kováče, potrestán byl za urážky sudích

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pardubice se budou muset dva zápasy obejít bez trenéra Kováče, potrestán byl za urážky sudích
Kováč bude Pardubicím chybět další dvě utkání.
Kováč bude Pardubicím chybět další dvě utkání.Profimedia
Trenér fotbalistů Pardubic Radoslav Kováč (44) nesmí následující dvě soutěžní utkání na lavičku svého týmu. Kouč třináctého celku prvoligové tabulky dostal od disciplinární komise trest za vyloučení v domácím zápase 25. kola proti Ostravě, navíc musí zaplatit pokutu 30 tisíc korun. Ligová fotbalová asociace, která řídí v Česku profesionální soutěže, o tom informovala v tiskové zprávě.

Kováč byl vyloučen v 73. minutě poté, co dostal druhou žlutou kartu jeho svěřenec Martin Chlumecký. Komise potrestala pardubického kouče za "pohoršující, urážlivé a ponižující chování vůči delegovaným osobám". Šest minut po Chlumeckém navíc dostal druhou žlutou kartu i Pablo Ortiz a výrazně oslabení Východočeši prohráli 0:1.

Oba pardubičtí obránci dostali standardní trest na jedno utkání a budou chybět po reprezentační pauze v zápase na hřišti Olomouce. Kováč nemůže na lavičku ani v dalším kole při domácím záchranářském duelu proti posledním Českým Budějovicím.

Jeden duel budou svým týmům chybět jablonecký Matěj Polidar za vyloučení v domácím utkání s Plzní (1:2) a olomoucký Jan Vodháněl, jenž dostal rovněž dvě žluté karty při porážce 1:2 na hřišti Mladé Boleslavi. Zápas nedohráli v plném počtu ani Středočeši, které v závěru oslabil záložník Patrik Žitný po ostrém "šlapáku" na unikajícího Ebrimu Singhateha. Pětadvacetiletý fotbalista viděl rovnou červenou kartu a vynechá následující dvě kola se Zlínem a na Spartě.

Tresty za pyrotechniku

Komise uložila i pokuty za 24. kolo. Za použití pyrotechniky v obou fanouškovských táborech pykají po vzájemném duelu Plzeň se Spartou. Viktoria zaplatí i za nevhodné pokřiky a výtržnosti svých příznivců 40 tisíc korun. Pražané, jejichž fanoušci poškodili zařízení stadionu, mají trest o deset tisíc korun nižší.

Ostrava zaplatí 80 tisíc korun a za pyrotechniku na tribunách při domácím zápase s Olomoucí. Slovácko dostalo trest 50 tisíc korun rovněž za porušení povinnosti pořadatele z důvodu rasistických pokřiků fanoušků na adresu hráče Jablonce.

Rekordní trest pro trenéra Radu, za rasistické výroky ho čeká osmiměsíční distanc