Plzeň aktivovala opci a z Karviné získala Durosinmiho, upsal se do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň aktivovala opci a z Karviné získala Durosinmiho, upsal se do roku 2026

Plzeň aktivovala opci a natrvalo získala Durosinmiho z Karviné
Plzeň aktivovala opci a natrvalo získala Durosinmiho z Karviné@fcviktorkaplzen
Rafiu Durosinmi (20) zůstane po úspěšném jarním hostování ve Viktorii Plzeň, která aktivováním opce zaplatí Karviné zhruba 20 milionů korun. Nigerijský útočník, který přišel na západ Čech v lednu a po pomalejším rozjezdu se usadil v základní sestavě, podepsal smlouvu do roku 2026.

Durosinmi dal za Viktorii v minulé sezoně v 15 zápasech čtyři góly, čímž si řekl o setrvání.

"Jsem rád, že moje další budoucnost je spojena právě s Viktorkou. Cítím se tady skvěle a těším se na boje v evropských pohárech a další sezony v plzeňském dresu," řekl po dokončení přestupu forvard, jenž má na kontě 34 ligových zápasů s bilancí sedmi gólů.

"Rafiu je mladý perspektivní útočník, o kterého jsme hodně stáli. Své kvality jednoznačně prokázal. Jsme rádi, že se transfer povedl. V jarní části nám všem ukázal, že si místo u nás v týmu zaslouží," uvedl na adresu nigerijského útočníka sportovní ředitel Daniel Kolář.

Durosinmi ve své domovině nastupoval za Unique Football Academy Lagos a Box2Box FC, do Česka přišel na jaře 2021 a po adaptaci v dorostenecké lize ještě na podzim stejného roku za Karvinou začal hrát nejvyšší soutěž.

Další přestupy a spekulace