Plzeň dotáhla přestup Traorého, se Západočechy podepsal roční kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň dotáhla přestup Traorého, se Západočechy podepsal roční kontrakt

Záložník Traoré po pěti letech ve fotbalové Slavii přestoupil do Plzně
Záložník Traoré po pěti letech ve fotbalové Slavii přestoupil do PlzněProfimedia
Fotbalista Ibrahim Traoré (34) po pěti letech ve Slavii přestoupil do Plzně. Záložník z Pobřeží slonoviny podepsal s Viktorií smlouvu na jeden rok. Oba kluby o transferu informovaly na svých webových stránkách.

Traoré, který se Západočechy odstartoval letní přípravu, přišel do Slavie v září 2018 ze Zlína. Původně na hostování, poté na přestup. Pražanům pomohl ke třem mistrovským titulům a třem triumfům v domácím poháru. Angažmá v Edenu mu vyneslo i pozvánku do reprezentace, za Pobřeží slonoviny jako náhradník nastoupil v listopadu 2019 v africké kvalifikaci s Nigerem. Slavii opouští s bilancí 176 soutěžních zápasů, 18 gólů a 16 asistencí.

Statistiky ve FORTUNA:LIZE.
Statistiky ve FORTUNA:LIZE.Livesport

"Když se naskytla možnost jít do Viktorie, ihned jsem souhlasil. Jde o velký klub, který má vysoké ambice, bude hrát v pohárové Evropě a já mám pořádnou motivaci se prosadit," řekl Traoré, jemuž by smlouva ve Slavii vypršela za rok.

"Jde o velmi kvalitního hráče s obrovskými zkušenostmi jak z domácí ligy, tak i evropských pohárů. Náš trenér (Miroslav Koubek) o něj hodně stál, takže jsme rádi, že se podařilo velmi rychle najít společnou řeč všech zainteresovaných stran a můžeme Ibrahima Traorého přivítat oficiálně v našem týmu," uvedl plzeňský sportovní ředitel Daniel Kolář.

Přípravná utkání fotbalistů Plzně