Plzeň brankou v poslední minutě prodloužila ostravské trápení, rozhodl Cadu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň brankou v poslední minutě prodloužila ostravské trápení, rozhodl Cadu
Aktualizováno
Který z týmů napraví zaváhání z prvního jarního kola?
Který z týmů napraví zaváhání z prvního jarního kola?Profimedia
Viktoria Plzeň zvítězila v dohrávce 17. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Baníku 1:0. Atraktivní úvodní poločas, v němž hned v první minutě rozezvučel Tomáš Chorý (29) břevno, nakonec gólové oslavy nepřinesl. Vítězný zásah si viktoriáni schovali až do nastaveného času druhého dějství, kdy se nenápadným pokusem zpoza vápna prosadil Cadu (26). Baníkovci se tak po zimě stále nedočkali ani vstřelené branky, hosté naopak navýšili náskok na čtvrté Slovácko.

Baník – Plzeň 0:1

Proti baníkovcům mohli hosté otevřít skóre hned v první minutě, kdy se k zakončení zblízka dostal Chorý. Po šťastné teči jednoho z obránců však balon pouze rozezvučel břevno. O chvíli později zahrozili také domácí, razantní pokus Davida Buchty proplachtil těsně vedle brankové konstrukce.

Ve velmi ofenzivně laděné hře vyčníval především Ewerton, jenž na levém křídle rychlostně převyšoval obránce Plzně. Ve 35. minutě vyslal Pavel Šulc jedovatou přízemní ránu, gólman Jiří Letáček však pohotovým zákrokem udržel nerozhodný stav.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Namlsané fanoušky týmy po návratu z kabin nepotěšily, jelikož se tempo hry viditelně snížilo. Do zajímavé šance se v 67. minutě dostal Chorý, v malém vápně však při snaze zakončit upadl. Na druhé straně se po rychlém protiútoku propracoval do šestnáctky střídající Matúš Rusnák, následný pokus ovšem postrádala razanci i směr.

Hrdinou hostů se v nastaveném čase stal Cadu, jehož střílený centr šťastně zapadl přesně k pravé tyči. Baník tak víkendovou blamáž nenapravil a s Plzní nezískal ani bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 17. února. Slezané změří síly s Mladou Boleslaví, viktoriáni se střetnou s Bohemians.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Tabulka FORTUNA:LIGY