Vlkanova utnul srdnatý výkon Zlína, Vrba se z místa svých úspěchů vrátil s prázdnou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vlkanova utnul srdnatý výkon Zlína, Vrba se z místa svých úspěchů vrátil s prázdnou

Aktualizováno
Adam Vlkanova dal Zlínu dva góly, Tomáš Chorý jeden.
Adam Vlkanova dal Zlínu dva góly, Tomáš Chorý jeden.Profimedia
Plzeň pokořila ve 28. kole FORTUNA:LIGY Zlín 4:0 a dobře se naladila na očekávaný souboj na Spartě. Viktoriáni zužitkovali markantní herní převahu, kterou do konečné podoby skóre promítl zejména dvougólový Adam Vlkanova (28). V dresu Ševců vynikal talentovaný Tom Slončík (18), jenž táhl většinu akcí svého týmu. Ani on však nic nezměnil na tom, že poslední Zlín prohrál potřetí za sebou a jeho záchranářská mise se ještě více zkomplikovala.

Plzeň –⁠ Zlín 4:0

Po čtvrthodině hry vybuchl stadion ve Štruncových sadech nadšením, když po skrumáži ve vápně a špatně trefeném míči Václavem Pilařem skóroval Václav Jemelka. Avšak oslavy brzy utichly, protože gól byl pro ofsajd následně odvolán. Plzeň měla dále víc ze hry a soupeře tlačila, avšak Zlín sem tam nadějně vyvezl míč. Tyto protiútoky často šly přes teprve benjamínka Slončíka, jenž předváděl nebojácný výkon.

Tlak červenomodrých rezultoval v první změnu skóre. Lukáš Hejda si v 33. minutě naskočil na centr z přímého kopu a hlavičkou, kterou otřel o tyč, otevřel skóre. Na druhé straně se dvěma dělovkami v krátkém rozmezí prezentoval Marek Hlinka, ale stav utkání se do pauzy nezměnil. Tým z města piva nastoupil do druhé půle s viditelnou touhou co nejrychleji zápas zlomit.

Vybrané statistiky zápasu Plzeň –⁠ Zlín
Vybrané statistiky zápasu Plzeň –⁠ ZlínLivesport

To se mu povedlo téměř okamžitě, když nový muž na hřišti Vlkanova parádně zpracoval balon z rohového kopu a zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě. Jakékoliv naděje hostů na bodový zisk utnul v 58. minutě neobsazený Vlkanova, který si pohodlně vychutnal gólovou hlavičku po měkoučkém centru Pilaře. Západočeši pak ještě upravili skóre v samotném závěru, když se z protiútoku prosadil Tomáš Chorý.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport