Olayinka na sebe byl za vyloučení naštvaný, vrátil se gólem. Minulost nevrátím, řekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Olayinka na sebe byl za vyloučení naštvaný, vrátil se gólem. Minulost nevrátím, řekl
Olayinka dal Bohemians gól na 2:0.
Olayinka dal Bohemians gól na 2:0.@slaviaofficial
Peter Olayinka (27) byl na sebe naštvaný, že se v březnovém utkání v Liberci nechal po úderu hlavou do obličeje protihráče vyloučit a kvůli čtyřzápasovému trestu byl měsíc mimo hru. Nigerijského křídelníka těšilo, že se vrátil do sestavy gólem a ve 28. kole FORTUNA:LIGY pomohl domácím k hladké výhře 3:0 nad Bohemians. Zároveň byl nadšený, že se jeho tým po odpoledním zaváhání Sparty vrátil do čela tabulky.

Olayinka za vyloučení v závěru utkání v Liberci přišel o tři ligová a jedno pohárové utkání. Vynechal mimo jiné i minulé derby na Spartě (3:3), do kterého by ale stejně nemohl zasáhnout kvůli viróze, která postihla část mužstva. "Bylo to pro mě hodně složité. Po tom, co se stalo, jsem na sebe byl naštvaný," řekl Olayinka pro klubovou televizi.

"Zůstal jsem ale připravený a říkal jsem si, že už je to za mnou. Minulost nevrátím, nemůžu s ní nic udělat. Vrátit se zpátky, zkusit týmu pomoci, to byl můj cíl. To bylo důležité i pro tým," uvedl nigerijský levý záložník.

Proti Bohemians v 31. minutě povedenou střelou na zadní tyč po brejku zvýšil na 2:0 a skóroval už pojedenácté v ligové sezoně. Dál vylepšuje své české sezonní maximum. "Těšil jsem se, až se vrátím, tohle je jen takový bonus. Je skvělé být zpátky, teď už mám před sebou další zápasy."

Potěšilo ho, že ho trenéři po disciplinárním trestu vrátili hned do základní sestavy. "Myslím, že si jsou vědomi mého přínosu i pro tým. Hrál jsem na sto procent jako vždy. Myslím, že trenér ví, co je pro tým nejlepší," poznamenal Olayinka.

Vybrané statistiky zápasu Slavia –⁠ Bohemians
Vybrané statistiky zápasu Slavia –⁠ BohemiansLivesport

Jeho celek rozhodl vršovické derby třemi brankami už v úvodním dějství. "Jsem velmi spokojený, mám radost za všechny z tak dobrého zápasu. Poslední týdny pro nás byly těžké, je skvělý pocit vrátit se s výhrou," podotkl bývalý hráč pražské Dukly či belgického Waregemu.

Slávisté po remíze Sparty 1:1 na Slovácku vedou tabulku o skóre před letenským rivalem a pokud vyhrají zbylá dvě kola základní části, půjdou do pětikolové nadstavby z prvního místa. "Jsem nadšený, že jsme zpátky na čele tabulky. Teď se musíme soustředit na poslední dva zápasy základní části, které jsou pro nás opravdu důležité. Myslím, že ještě máme co na práci," prohlásil Olayinka.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport