Z Belgie za čínským dobrodružstvím. Ngadeu dal sbohem Gentu a odešel do Guoanu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Z Belgie za čínským dobrodružstvím. Ngadeu dal sbohem Gentu a odešel do Guoanu
Michael Ngadeu odchází z Belgie za dobrodružstvím do Číny.
Michael Ngadeu odchází z Belgie za dobrodružstvím do Číny.AFP
Po čtyři roky patřil Michael Ngadeu (32) v Gentu ke stabilním článkům sestavy. Před několika dny však belgický deník Het Nieuwsblad přinesl informaci, že kamerunský reprezentant zvažuje velmi lukrativní nabídku z Číny. Tu nakonec bývalý hráč pražské Slavie, jenž zamířil do Belgie v létě roku 2019, přijal. Oblékat bude nově dres pekingského Guoanu.

Ve svých 32 letech nepatřil Ngadeu u De Buffalo's k těm nejmladším. Už v prosinci loňského roku vypluly na povrch informace, že klub aktuálně není v nejlepší finanční kondici a že hodlá šetřit mimo jiné na smlouvách zkušených hráčů. Podobný osud, jaký nyní potkal Kamerunce, by mohl v létě čekat dvojici hráčů ve složení Sven Kums a Vadis Odjidja-Ofoe.

Ngadeuovi měl vypršet kontrakt na konci tohoto ročníku, a než aby se s vedením Gentu handrkoval o výši své mzdy, raději se všechny strany dohodly na přestupu. Pekingský celek byl ochotný hráče ze stávající smlouvy vykoupit.

Ngadeu strávil v Gentu čtyři sezony.
Ngadeu strávil v Gentu čtyři sezony.@KAAGent

"Zažil jsem tu fantastické roky, bylo to velké dobrodružství," uvedl Ngadeu v rozhovoru pro klubový web. "Byli jsme tu jako jedna velká rodina, chci tak poděkovat všem, hlavně fanouškům. Je mi líto, že odcházím, ale takový je prostě život. Doufám, že Gent skončí v lize v top čtyřce a dostane se v pohárové Evropě co nejdále," dodal bývalý hráč pražské Slavie.