Díazovo produktivní odpoledne proti Cádizu přiblížilo Real Madrid vytouženému titulu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Díazovo produktivní odpoledne proti Cádizu přiblížilo Real Madrid vytouženému titulu

Brahim Díaz se pod výhru Realu podepsal gólem a asistencí.
Brahim Díaz se pod výhru Realu podepsal gólem a asistencí.AFP
Real Madrid porazil ve 34. kole La Ligy navzdory obměněné sestavě na domácí půdě Cádiz 3:0 a má na dosah titul. Hlavní postavou se možná poněkud nečekaně stal marocký záložník Brahim Díaz, jenž vstřelil rozhodující gól a na pojišťující trefu střídajícího Juda Bellinghama přihrál. Bílý balet tak navýšil náskok na druhou Barcelonu už na 14 bodů a jelikož Blaugranas prohráli derby s Gironou, už mu nikdo trofej vzít nemůže.

Real Madrid – Cádiz 3:0

Před klíčovou odvetou semifinále Ligy mistrů s mnichovským Bayernem si mohli Los Blancos zajistit svůj 36. mistrovský titul. Kromě povinné výhry nad Piráty k tomu potřebovali také zaváhání Barcelony v klání s Gironou. Cádiz mohl senzačním bodovým ziskem podpořit své nevelké šance na záchranu, na hřišti Realu však slavil triumf jen jednou v historii. Bílý Balet nastoupil v netradiční sestavě, do brány se navíc poprvé od srpna postavil navrátilec Thibaut Courtois.

Ten se ale příliš nezapotil, neboť se drtivou většinu času hrálo na útočné polovině domácích. První vážnější možnost přišla před koncem první patnáctiminutovky, když z dálky pálil Éder Militao, s jeho střelou si však Conan Ledesma poradil. Cádiz úspěšně bránil jakékoliv náznaky šancí Los Galacticos a v samém závěru prvního poločasu to byli právě hosté, kteří si vytvořili dosud největší příležitost. Centr si ve vápně našel záložník Gonzalo Escalante, mezi tři tyče ho ovšem usměrnit nedokázal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V úvodu druhého poločasu divákům na Santiago Bernabéu znovu zatrnulo, jelikož se po zaváhání Militaa řítil sám na bránu Chris Ramos. Ani tentokrát ovšem hosté neuspěli, neboť zasáhl Courtois. Navrátilec do sestavy byl vzápětí u zrodu gólové akce, na jejímž konci se po přihrávce Luky Modriče ocitl Díaz. V 65. minutě přišel na hřiště Bellingham. Právě nejlepší střelec Los Blancos si krátce nato našel přízemní centr Díaze, a zvýšil tak na rozdíl dvou branek.

Bezmála 10 minut před koncem mohl další gól přidat Dani Carvajal, jenže z bezprostřední blízkosti bránu přestřelil. V závěru neuspěl ani Joselu, pálil totiž pouze do tyče. Vzápětí mu ale Nacho Fernández předložil míč před odkrytou bránu, a tentokrát už se domácí útočník nemýlil. Real Madrid tedy zvítězil a jednou rukou se dotkl mistrovské trofeje. Definitivu získal po porážce Barcelony na hřišti Girony 2:4.

Díazovy statistiky proti Cádizu.
Díazovy statistiky proti Cádizu.Opta by Stats Perform / AFP

Tabulka La Ligy