Real bude pro klíčovou fázi sezony bez Modriče. Chorvatský tvůrce hry si poranil stehno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real bude pro klíčovou fázi sezony bez Modriče. Chorvatský tvůrce hry si poranil stehno
Luka Modrič může chybět Realu v nejdůležitějších zápasech sezony.
Luka Modrič může chybět Realu v nejdůležitějších zápasech sezony. Profimedia
Fotbalisté Realu Madrid přišli v úterním duelu v Gironě (2:4) nejen o tři body, nýbrž i o svého klíčového záložníka Luku Modriče (37). Chorvatský špílmachr v utkání střídal po hodině hry a kouči Carlu Ancelottimu se nehlásil ani dnes na tréninku. Tým přitom za necelé dva týdny čeká semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City.

Modrič dohrával svůj part v zápasu v Gironě viditelně zraněný, po gólu na 1:4 se okamžitě nechal vystřídat. Následně si na lavičce ledoval postiženou zadní část stehna. Nejdůležitější úsek sezony se tak pro Real mění v migrénu. Devět dní před finále Copa del Rey proti Osasuně a 11 dní před startem semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City není jisté, zda Modrič do těchto zápasů zasáhne.

Tahoun týmu už v této sezoně odehrál 44 utkání, což je o jedno méně než za celý minulý ročník. Realu pomohl šesti góly a stejným počtem asistencí. Vedle toho je přítomnost držitele Zlatého míče 2018 na hřišti pro Real zásadní i z taktického hlediska. Modrič nejen zakládá útočné akce, po Casemirově odchodu do Manchesteru United převzal zásadní roli i v defenzivních úkolech.

Prozatím je jasné, že nezasáhne do sobotního zápasu proti Almeríi. Vysoce pravděpodobná je i to, že zmešká úterní utkání proti Realu Sociedad. Lékaři se dokonce obávají, že Chorvatova rekonvalescence zabere několik následujících týdnů. Modričovo místo ve středu pole by mohl zaujmout Dani Ceballos, Marco Asensio nebo Federico Valverde.

Modrič není jediným hráčem na marodce Realu: ze zranění se zotavují také obránci David Alaba a Ferland Mendy.