Valencie si umetá cestičku za záchranou. Bilbau nebyl se Sevillou úspěch souzen

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Valencie si umetá cestičku za záchranou. Bilbau nebyl se Sevillou úspěch souzen

Aktualizováno
Valencia s Valladolidem prohrávala, nakonec slaví důležitou výhru 2:1.
Valencia s Valladolidem prohrávala, nakonec slaví důležitou výhru 2:1.AFP
Valencie zažívá světlé období v jinak temné sezoně, proti Valladolidu si připsala druhé vítězství v řadě a v tabulce opustila pásmo sestupu. Naopak Espaňol ve 31. kole La Ligy záchranářský souboj nezvládl, ve Villarrealu prohrál 2:4 a dál trčí na předposlední příčce tabulky. Sevilla vítězným gólem v závěru zaskočila domácí Bilbao, vyhrála 1:0.

Valencie –⁠ Valladolid 2:1

Skóre otevřel již v šesté minutě po fatální chybě domácího obránce Mouctara Diakhabyho Kanaďan Cyle Larin. Po změně stran se chybující stoper vykoupil, když hlavičkou vyrovnal. V nastaveném čase rozhodl o vítězství Netopýrů svým premiérovým gólem v soutěži mladý Španěl Javi Guerra. Los Che si tak po triumfu v Elche připsali další klíčové body a sedm kol před koncem soutěže se posunuli na 16. místo. V příštím kole ji čeká Cádiz.

Statistiky zápasu Valencia –⁠ Valladolid
Statistiky zápasu Valencia –⁠ ValladolidOpta by Stats Perform

Villarreal –⁠ Espaňol 4:2

Navzdory tomu, že domácí si od začátku zápasu vytvářeli jednu šanci za druhou, gólově se prosadil v první půli pouze soupeř z Barcelony. Klíčový byl ovšem druhý poločas, v němž padlo hned pět branek. Střeleckou smůlu tak protrhl konečně také favorit, v jehož dresu nakonec zaznamenal vítěznou trefu Nicolas Jackson. Žlutá ponorka se po dvou porážkách vrátila na vítěznou vlnu, naopak předposlední hosté po osmé v řadě nezvítězili.

Statistiky zápasu Villarreal –⁠ Espaňol
Statistiky zápasu Villarreal –⁠ EspaňolOpta by Stats Perform

Bilbao –⁠ Sevilla 0:1

Domácí měli přitom ke gólovému úspěchu blíže, jelikož se jim povedlo hned dvakrát dostat balon za brankovou čáru, nicméně koncovkám Nica Williamse a posléze Gorky Guruzuety předcházela ofsajdová postavení. Vítěznou trefu však v nastaveném čase druhé půle vsítili z penalty hosté, když pevné nervy v rozhodujícím okamžiku zachoval Lucas Ocampos. Baskové tak nevyužili příležitosti bodově se dotáhnout na šestý Betis a zůstali mimo příčky zajišťující evropské poháry.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport