Barcelona nestačila na Vallecano. Atlético přemohlo Mallorku a dýchá na záda Realu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona nestačila na Vallecano. Atlético přemohlo Mallorku a dýchá na záda Realu

Aktualizováno
Rodrigo de Paul poslal Atlético v nastavení prvního poločasu do vedení 1:0.
Rodrigo de Paul poslal Atlético v nastavení prvního poločasu do vedení 1:0.AFP
Atlético si spravilo chuť po porážce s Barcelonou, v La Lize přehrálo Mallorku 3:1 a na pouhé dva body se přiblížilo městskému rivalovi Realu. Getafe doma nestačilo na Almeríu, připsalo si druhou porážku za sebou a už ve čtvrtek po dohrání zbylých zápasů 31. kola může klesnout na sestupové pozice. V akci byla ve středu i Barcelona, která na hřišti Raya Vallecana překvapivě prohrála 1:2.

Atlético – Mallorca 3:1

Skóre zápasu otevřeli svěřenci Javiera Aguirreho, který mezi lety 2006 a 2009 seděl právě na lavičce Los Colchoneros. Krátce před přestávkou se však favorit dočkal vyrovnání a rychle po změně stran rozhodl Álvaro Morata. Domácí tak stáhli náskok druhého Realu Madrid na pouhé dva body.

Statistiky zápasu Atlético – Mallorca
Statistiky zápasu Atlético – MallorcaOpta by Stats Perform

Getafe – Almería 1:2

O premiérovém venkovním vítězství sezony rozhodl dvěma góly Luis Suárez. Kolumbijec při oslavě své první trefy od poloviny února na dálku pozdravil slovenského spoluhráče Martina Šviderského, který si vážně zranil koleno a čeká ho nucená pauza od fotbalu. Hosté, jimž k úspěchu pomohlo i vyloučení Djeného z nastavení úvodní půle, si tak vytvořili tříbodový náskok na sestupové pásmo, do nějž naopak mají nebezpečně blízko fotbalisté Azulones.

Statistiky zápasu Getafe – Almería
Statistiky zápasu Getafe – AlmeríaOpta by Stats Perform

Rayo Vallecano – Barcelona 2:1

Největší šance domácích, včetně obou gólových, přišly po nedostatku defenzivní kvality středopolařů Blaugranas. Tu první pomohl v 19. minutě zužitkovat asistencí Sergio Camello, který je produktem akademie Atlétika Madrid. Ve druhém případě pak díru v srdci obrany Katalánců využil po rychlém průniku Fran García, pro změnu odchovanec Bílého baletu.

Statistiky zápasu Rayo Vallecano – Barcelona
Statistiky zápasu Rayo Vallecano – BarcelonaOpta by Stats Perform

Celta Vigo – Elche 1:0

Celta Vigo se pořádně zapotila, když na vlastní půdě přehrála beznadějně poslední Elche nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácí sice byli po celý duel nebezpečnějším týmem, veškeré pokusy ale dokázal dlouho likvidovat skvělý Édgar Badía. Los Celestes se prosadili až v 90. minutě, kdy se do hlavičky položil obránce Joseph Aidoo, a vyhráli tak poprvé po více než měsíci.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport