Messi podeváté, Alba poprvé. Miami pokračuje v pohárové jízdě, ve finále vyzve Nashville

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messi podeváté, Alba poprvé. Miami pokračuje v pohárové jízdě, ve finále vyzve Nashville

Messi slaví svůj gól proti Philadelphii Union.
Messi slaví svůj gól proti Philadelphii Union.Reuters
Argentinský fotbalista Lionel Messi (36) dal gól i v šestém zápase za Inter Miami. Sedminásobný vítěz Zlatého míče se podílel jednou brankou na vítězství 4:1 nad Philadelphií v semifinále Leagues Cupu. Za floridský tým nastřílel kapitán úřadujících mistrů světa za necelý měsíc devět gólů.

Domácí Philadelphia, která se loni dostala do finále poháru a může se pochlubit slušnou bilancí na domácí půdě, byla připravena být pro Miami největší zkouškou od chvíle, kdy byl argentinský kouzelník minulý měsíc zařazen na soupisku klubu z Floridy.

Hosté se však rychle ujali vedení, když se po třech minutách hry prosadil rozjetý Josef Martínez. Messi ve 20. minutě zvýšil na 2:0, když přízemní střelou z velké dálky nachytal jamajského brankáře Andreho Blakea. Přítomnost šestatřicetileté argentinské hvězdy přivedla na stadion v Chesteru téměř 20 tisíc diváků, podle agentury AP se cena vstupenek na černém trhu vyšplhala na 1000 dolarů (22 tisíc korun).

Jordi Alba dostal Union gólem těsně před přestávkou na 3:0 ještě více do kolen. Robert Taylor na sebe skvělou prací ve středu hřiště navázal několik protihráčů a následně krásnou průnikovou přihrávkou našel španělského obránce, který ukázal zakončení zkušeného útočníka. Alba svým prvním gólem v novém dresu navíc přinutil domácí fanoušky vypískat svůj tým při odchodu do šaten.

V 73. minutě Philadelphia snížila zásluhou Bedoyi, ale David Ruiz před koncem zápasu rozvlnil síť a zpečetil vítězství týmu, který v posledních šesti zápasech vstřelil 21 gólů. Před angažováním Messiho přitom Inter za 22 odehraných kol v MLS vyhrál jen pětkrát.

V sobotním finále Ligového poháru, prvním v historii miamského klubu, se tým kolem Messiho utká s Nashvillem, který ve druhém semifinále porazil Monterrey. Znamená to také, že tým Gerarda Martina se příští rok poprvé představí v Lize mistrů CONCACAF.

Philadelphia - Miami 1:4