Čeká nás jeden z nejlepších týmu Evropy. Chceme mít kontrolu nad zápasem, uvedl Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeká nás jeden z nejlepších týmu Evropy. Chceme mít kontrolu nad zápasem, uvedl Xavi

Xavi hovoří s médii před středečním střetnutím.
Xavi hovoří s médii před středečním střetnutím.Reuters
V předchozích dvou letech Barcelona vypadla z milionářské soutěže shodně už ve skupinové fázi. Nyní pětinásobní vítězové Ligy mistrů čelí v jejím čtvrtfinále francouzskému PSG. "Opět můžeme snít," řekl na tiskové konferenci před středečním duelem v Paříži trenér Blaugranas Xavi Hernández (44).

Xaviho svěřenci jsou momentálně v dobré formě – napříč všemi soutěžemi vyhráli osm z posledních 11 zápasů. V posledních šesti utkáních přitom inkasovali pouze jeden gól a v tabulce La Ligy jim patří druhé místo za vedoucím Realem Madrid, na nějž ztrácejí osm bodů.

Barcelona se navíc poprvé po čtyřech letech kvalifikovala do čtvrtfinále Ligy mistrů, což se jí mezi lety 2007 až 2020 podařilo v každé sezoně. "Je to klíčový okamžik. Být zpět ve čtvrtfinále po čtyřech letech je vzrušující," zdůraznil šéf lavičky Blaugranas na tiskové konferenci.

"Znovu můžeme snít. Myslíme si, že se nacházíme v nejlepším okamžiku sezony, ale čeká nás jeden z nejlepších týmů Evropy. Navíc s jedním z nejlepších trenérů, Luisem Enriquem. Mužstvo je poskládané tak, aby vyhrálo Ligu mistrů," upozorňuje 44letý trenér na kvalitu soupeře.

V roce 2017 předvedli Blaugranas v osmifinále Ligy mistrů epický obrat právě proti PSG, když po porážce 0:4 v úvodním duelu ovládli odvetu poměrem 6:1. Katalánce tehdy vedl právě Luis Enrique.

"S Luisem mám skvělý vztah," zdůraznil Xavi. "Čeká nás velmi těžký soupeř a oba se snažíme o podobný styl. Můžeme být hrdí na to, že máme DNA Barcy – Luis, Pep Guardiola nebo Mikel Arteta," dodal bývalý vynikající středopolař.

"Budeme se snažit o totéž. Od této chvíle je na hráčích, aby našli DNA, které nás tolik identifikuje. Fotbal je nepředvídatelný, ale my chceme mít průběh pod kontrolou. Luis Enrique má k dispozici širokou škálu talentů, ale budeme se snažit hrát s nimi jako rovný s rovnými," uzavřel Xavi.

PSG – Barcelona (21:00)