Famózní start čtvrtfinále LM v Madridu a Londýně. Dvě remízy a celkem deset gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Famózní start čtvrtfinále LM v Madridu a Londýně. Dvě remízy a celkem deset gólů
Aktualizováno
V Madridu byla k vidění úchvatný fotbal.
V Madridu byla k vidění úchvatný fotbal.AFP
Fotbalisté Realu Madrid na úvod čtvrtfinále Ligy mistrů doma remizovali s Manchesterem City 3:3. Obhájce trofeje se bleskově ujal vedení díky trefě Bernarda Silvy (29), domácí ale skóre rychle otočili. Nejprve do vlastní sítě zamířil Rúben Dias (26), ve 14. minutě pak skóroval Rodrygo (23). Po přestávce došlo k dalšímu obratu, branky si připsali hostující Phil Foden (23) a Joško Gvardiol (22). Nerozhodný výsledek pak stanovil Federico Valverde (25).

Real Madrid – Manchester City 3:3

Svižný úvod zápasu odstartoval ve druhé minutě Silva, jenž skákavou ranou z přímého kopu na bližší tyč dokonale zaskočil brankáře Lunina.

Real odpověděl slepenými brankami, když se ve 12. minutě i díky výrazné teči Rubéna Diase ujal pokus Eduarda Camavingy ze střední vzdálenosti a vzápětí zakončil svůj únik Rodrygo chytrou střelou, kterou rovněž otřel o jednoho z bránících hráčů Citizens. Ofenzivní fotbal se hrál i poté, avšak do poločasové přestávky nedošlo k dalšímu gólovému vyjádření.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 53. minutě se dostal svým pohybem do velké šance Jude Bellingham, ale pálil vedle tyče. Na druhé straně se blýskl Lunin, když vystavil stopku pokusu Silvy, jenž zamířil do levého horního rohu branky.

Mnohem přesvědčivější střelu do stejného místa zakroutil v 66. minutě Phil Foden, a zařídil tak vyrovnání. Za dalších pět minut na něj navázal Joško Gvardiol, který křižnou ranou zpoza vápna překonal bezmocného Lunina.

I tentokrát však přišla reakce, když třetí trefu domácích přidal z voleje Valverde, jehož centrem našel Vinícius Júnior.

Takhle se pohyboval na hřišti Haaland.
Takhle se pohyboval na hřišti Haaland.Opta by Stats Perform

Manchester City tak na Santiagu Bernabéu uhrálo velmi důležitou remízu do odvety. Ta se uskuteční za týden 17. dubna na Etihad Stadium.

Arsenal – Bayern 2:2

Úvodní minuty se nesly jasně v režii Gunners, kteří způsobovali obraně Bayernu značné problémy. První varování přišlo v podobě žluté karty pro hostujícího Alphonsa Daviese, jenž si proto v odvetě nezahraje.

Pasivní přístup mnichovské defenzivy potrestal hned ve 12. minutě Saka, který si na hranici vápna převzal míč a nechytatelně trefil levý dolní roh brány Manuela Neuera. O šest minut později už ovšem bylo vyrovnáno, když zmatků v obraně Kanonýrů využil po rychlém protiútoku Serge Gnabry.

Další stěžejní moment přišel po půlhodině hry, kdy se po faulu na uzdraveného Leroye Saného nemýlil z pokutového kopu Kane.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po přestávce byli diváci na Emirates Stadium svědky přesné kombinační hry ze strany Arsenalu, která však proti zformovanému bloku bavorského celku dlouho k ničemu nevedla. Bayern naopak i nadále hrozil z rychlých protiútoků a nechybělo mnoho, aby odskočil na rozdíl dvou gólů.

V 76. minutě mu ovšem po kombinaci se střídajícím Gabrielem Jesusem zasadil ránu přízemní střelou Trossard. V závěru mohli ještě Die Roten uzmout vítězství pro sebe, Kingsley Coman ale trefil jen levou tyč.

Tak vypadal Trossardův zásah.
Tak vypadal Trossardův zásah.Opta by Stats Perform

Forma z domácích soutěží tak zůstala zapomenuta, remíza znamená o něco lepší výchozí pozici do odvety pro Bayern. Střetnutí na německé půdě je na programu 17. dubna.