Inzaghi po Benfice: Jeden z nejlepších zápasů sezony a nejlepší odpověď na kritiku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inzaghi po Benfice: Jeden z nejlepších zápasů sezony a nejlepší odpověď na kritiku

Nejlepší odpověď na kritiku, ocenil Inzaghi výkon Interu proti Benfice.
Nejlepší odpověď na kritiku, ocenil Inzaghi výkon Interu proti Benfice.AFP
Kouč fotbalistů Interu Milán Simone Inzaghi (47) si po vítězství v úvodním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů na stadionu Benfiky Lisabon (2:0) pochvaloval, že jeho svěřenci nejlepším způsobem zareagovali na kritiku během posledního nevydařeného období. "Nerazzurri" uspěli po šesti soutěžních utkáních a po osmifinálovém triumfu nad Portem jsou blízko vyřazení dalšího portugalského soupeře.

Benfica – Inter 0:2

"Na kritiku jsem zvyklý, je to součást mojí práce. V poslední době jsme slyšeli a četli různé věci, chtěl jsem ale odpověď hlavně od hráčů na hřišti. Dnes jste ji viděli," řekl na pozápasové tiskové konferenci Inzaghi, jehož pozice na lavičce je podle italských médií v ohrožení.

Inter dal oba góly po změně stran. Nejprve se v 51. minutě prosadil hlavou Barella, pojistku přidal v 82. minutě z pokutového kopu Lukaku. "Jeden z našich nejlepších zápasů v sezoně, zasloužené vítězství. Máme za sebou první krok a teď uděláme všechno pro to, aby se nám podařil i druhý," uvedl záložník Henrik Mchitarjan.

Inter před úterním duelem vyhrál naposledy 5. března proti Lecce. V lize se propadl až na páté místo, přesto zůstává ve hře v Lize mistrů i Italském poháru, kde je v semifinále. "Věřil jsem už před zápasem, že bychom mohli sérii prolomit. V minulých utkáních jsme nehráli špatně, vytvářeli jsme si šance, jen jsme nevítězili. Budeme potřebovat takový výkon i v odvetě, dnes se ale radujeme z úspěchu proti velmi silnému soupeři. Navíc na stadionu se skvělou atmosférou, kde se nevyhrává často," dodal Inzaghi.

Výkon italského celku ocenil i trenér Benfiky Roger Schmidt. "Byl to vyrovnaný zápas s minimem velkých šancí, bohužel jsme inkasovali jako první. Inter je výborně organizovaný a není snadné si proti němu vytvářet gólové příležitosti," uvedl německý kouč, kterého mrzela zejména druhá branka z penalty nařízené za spornou ruku kapitána Joaa Maria. "To bylo špatné rozhodnutí sudích," zkritizoval verdikt anglického rozhodčího Michaela Olivera.

Vítězství 2:0 Inter výrazně přiblížilo semifinále.
Vítězství 2:0 Inter výrazně přiblížilo semifinále.@Inter_id

Benfica v součtu s předkoly prohrála v aktuálním ročníku Ligy mistrů ve 13. zápase poprvé. Po porážce ve šlágru portugalské ligy s Portem (1:2) neuspěla doma podruhé za sebou. "Teď musíme vyhrát v Miláně o dva góly. Čeká nás hodně práce, ale nevzdáváme se," podotkl Schmidt.

Odveta se odehraje ve středu 19. dubna. V případě postupu Interu bude mít italský fotbal zástupce ve finále. Vítěz dvojzápasu totiž narazí na lepšího z dvojice AC Milán - Neapol.

Více o zápase AC Milán – Neapol