Bayern to schytal, na Manchester City ve čtvrtfinále LM nestačil. Inter přehrál Benfiku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern to schytal, na Manchester City ve čtvrtfinále LM nestačil. Inter přehrál Benfiku
Aktualizováno
Citizens ovládli zápas.
Citizens ovládli zápas.AFP
Fotbalisté Manchesteru City v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů porazili doma Bayern Mnichov 3:0. O jejich výhře rozhodli Rodri (26), Bernardo Silva (28) a Erling Haaland (22). Úspěšně vykročil do bojů o postup mezi nejlepší čtyři týmy také Inter Milán díky vítězství 2:0 na hřišti Benfiky Lisabon. Úvodní gól vstřelil Nicolo Barella (26), pojistku přidal z penalty střídající Romelu Lukaku (29). Odvety jsou na programu ve středu 19. dubna.

Benfica – Inter 0:2

O úvodní slovo se již v deváté minutě přihlásili hostující Nerazzurri. Dobrý centr přistál na hlavu Edina Džeka, ale jeho pokus o prodloužení se nedostal k žádnému ze spoluhráčů. V 16. minutě využil zmatku v pokutovém území Rafa Silva a z voleje vypustil nebezpečnou střelu na branku hostů, kterou zastavil pohotovým zákrokem André Onana.

Francesco Acerbi následně vyzkoušel pozornost gólmana Odyssease Vlachodimose, když napřáhl z velké dálky. Jeho pokus však skončil těsně nad břevnem. Fantastickou šanci vytvořil ve 42. minutě Barella, jehož křižný pas přes celé hřiště našel Federica Dimarca, ten ovšem svůj centr nenačasoval ideálně a minul všechny spoluhráče.

Fanouškům Interu dal v 51. minutě důvod k oslavě Barella, jeho umístěné hlavičce předcházel krásný centr na zadní tyč od netradičního asistenta Alessandra Bastoniho. Rychlou odpověď měli na kopačkách hned tři hráči Benfiky, ale ani jeden nevyužil obrovského chaosu před brankou Interu. Vlachodimos předvedl v 66. minutě klíčový zákrok proti Henrichu Mchitaryanovi a udržel naděje červených na vyrovnání. Autor první trefy byl v zápase opravdu při chuti. Dokázal to i svým dobrým pokusem z dálky, avšak jeho střela jen těsně minula domácí branku.

Orli utrpěli v poslední desetiminutovce obrovskou ránu. Joao Mário ve vlastním vápně nešťastně naskočil do centru Denzela Dumfriese a míč tečoval rukou. Lukaku zachoval při penaltě klidné nervy a přesnou střelou k pravé tyči posunul svůj tým do vedení o dva góly.

Manchester City – Bayern 3:0

Vydatný déšť v kombinaci s aktivním presinkem obou celků od úvodu komplikoval tvorbu vyložených příležitostí. Těsně po uplynutí první dvacetiminutovky se dostal ke střele Haaland, zamířil ale přímo do náruče Yanna Sommera. Na druhé straně se pak uvolnil Leroy Sané a kvalitní přihrávkou našel Jamala Musialu, který však taktéž bezbrankový stav nezměnil.

Příznivci Citizens se dočkali úvodní trefy ve 27. minutě. Rodri si vytvořil prostor před pokutovým územím a míč nasměroval fantasticky na zadní tyč. O několik okamžiků poté se předvedl i Sommer, který si připsal zázračný zákrok nohou po zmatku v pokutovém území Die Roten.

Po návratu na pažit se dostal Sané do situace jeden na jednoho. Německý útočník, který byl čtyři roky na výplatní pásce Citizens, však nedokázal překonat Edersona. Bavorský celek byl v 70. minutě nucen zaplatit nejvyšší možnou cenu za nepovedenou rozehrávku. V netradiční roli asistenta se vyskytl Haaland, který přesným centrem našel Bernarda Silvu.

Přestože portugalský záložník není nejvyšší postavy, tak byl ponechán naprosto osamocen a míč hlavou nasměroval za záda bezmocného Sommera. O šest minut později radostí vybuchl Etihad Stadium již potřetí. John Stones po standardní situaci vyskočil nejvýše ze všech a prodloužil míč za obranu Die Roten. Na správném místě ve správný čas číhal Haaland a přidal svou 11. trefu v letošním ročníku Ligy mistrů.