Lionel Messi končí v PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bude to jeho poslední zápas v Parku princů, potvrdil Galtier odchod Messiho z PSG
Messi vstoupí do léta jako volný hráč.
Messi vstoupí do léta jako volný hráč.Reuters
Lionel Messi (35) odehraje v sobotu proti Clermontu svůj poslední zápas za PSG a poté klub opustí, potvrdil trenér Christophe Galtier (56). Kam povedou další Messiho kroky zatím však není jasné. Hovoří se jak o zájmu Barcelony, tak o angažmá v Saúdské Arábii.

"Měl jsem tu čest trénovat nejlepšího hráče v historii fotbalu," řekl Galtier novinářům. "Bude to jeho poslední zápas v Parku princů a doufám, že se mu dostane toho nejvřelejšího přivítání," dodal trenér pařížského celku.

Messi, který má v této sezoně na kontě 21 gólů a 20 asistencí za PSG ve všech soutěžích, přestoupil do francouzské metropole v roce 2021 z Barcelony na základě dvouleté smlouvy

Lionel Messi a jeho statistiky v PSG.
Lionel Messi a jeho statistiky v PSG.Livesport

Navzdory tomu, že neustále patří k nejlepším hráčům svého týmu, byl však vypískán fanoušky, kteří od něj chtěli více, a jeho trenér si myslí, že takové zacházení bylo nespravedlivé. "Letos byl důležitou součástí týmu, vždy byl k dispozici," uvedl kouč PSG. "Nemyslím si, že by některé z těch komentářů nebo kritiky byly oprávněné. Vždycky tu byl pro tým. Bylo mi velkou ctí doprovázet ho po celou sezonu," řekl Galtier.

O Messiho budoucnosti v PSG se v poslední době hodně spekulovalo, zdroj blízký argentinskému kapitánovi agentuře Reuters sdělil, že dostal oficiální nabídku, aby se v příští sezoně připojil k saúdskoarabskému klubu Al-Hilal.

Další fotbalové přestupy a spekulace