Lille opět potvrdilo, že se mu na Ajaccio daří. Jasnou výhru řídili Gomes a Cabella

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lille opět potvrdilo, že se mu na Ajaccio daří. Jasnou výhru řídili Gomes a Cabella

Rémy Cabella se podílel na všech třech gólech Lille.
Rémy Cabella se podílel na všech třech gólech Lille.AFP
Severofrancouzské Lille bez problémů porazilo ve 33. kole Ligue 1 doma Ajaccio 3:0. Rozhodnuto bylo prakticky už v prvním poločase, a to po galakoncertu dvougólového Andrého Gomese (29) a také přihrávajícího Rémyho Cabelly (33), který se následně sám prosadil. Potvrdilo se tak, že Dogy na korsického soupeře umí, jelikož se jednalo o devátý vzájemný zápas za sebou, který vyšel v jejich prospěch.

Lille – Ajaccio 3:0

Lille dle očekávání od počátku dominovalo. Obrovská převaha v držení míče a kombinaci však nevedla k většímu množství šancí. To razantně změnil Gomes, který ve 22. minutě otevřel skóre výstavní střelou do šibenice. Tentýž hráč zvládl svůj střelecký účet ještě v první půli zdvojnásobit. Tentokrát pro změnu míč nezvedl, ale poslal nechytatelnou přízemní ránu ke vzdálenější tyči.

Gomesův dvojnásobný asistent Cabella se sám zapsal mezi střelce o čtyři minuty později. Vyplaval totiž osamocen za obranou i Benjaminem Laroyem a v poklidu umístil míč do zívající brány.

André Gomes odehrál skvělý zápas.
André Gomes odehrál skvělý zápas.Opta by Stats Perform

Domácí nekompromisně vstoupili i do druhého dějství a vůbec Ajacciu balon nepůjčovali, přičemž sami trpělivě vyčkávali na správnou chvíli k úderu. Ta přišla bezmála po hodině hry, avšak druhý gól Cabelly odvolal videorozhodčí.

Dogy pokračovaly ve fotbalu založeném na převaze v držení míče, avšak ve finální fázi už ubraly a nehrozily tolik, co v první půli. Ojediněle se tak dostali do šance borci z Korsiky. Kevin Spadanuda však z dorážky v 76. minutě pouze zazvonil na břevno.

Tabulka Ligue 1