Žádný hráč není víc než klub. Mbappé neodcestuje s PSG na turné do Japonska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Žádný hráč není víc než klub. Mbappé neodcestuje s PSG na turné do Japonska

Kylian Mbappé se svým bratrem Ethanem.
Kylian Mbappé se svým bratrem Ethanem.Profimedia
Kylian Mbappé (24) dokázal v pátek v úvodním přípravném zápase před sezonou skórovat a zpečetil tak výhru 2:0 nad nováčkem Ligue 1 Le Havre. Několik hodin po závěrečném hvizdu však přišla překvapivá zpráva. Francouzská hvězda nefiguruje v 29členném týmu pro turné po Japonsku. Pokud se francouzskému útočníkovi nepodaří dotáhnout transfer během aktuálního přestupového období, je podle zpráv z Francie možné, že si za PSG v této sezoně vůbec nezahraje.

Na Richterově fotbalové stupnici můžeme tuto zprávu označit číslem osm, tedy velmi silným zemětřesením, které může způsobit škody i na vzdálenost několika set kilometrů. Kylian Mbappé zkrátka s týmem na předsezonní turné do Japonska necestuje. Zbytek týmu odletí v sobotu.

Faktem je, že Nasser Al-Khelaifi fotbalistu před několika týdny varoval. Nyní své hrozby uvedl do praxe. Mbappé se totiž podle něj již zavázal Realu Madrid od sezony 2024/25 jako volný hráč poté, co mu vyprší smlouva s PSG. I proto je vedení klubu neoblomné a nehodlá ustoupit. Kapitán Les Bleus odmítl přijmout opci a zůstat v Paříži. Klub naopak odmítá, aby jeho hvězda odešla zadarmo.

Začarovaný kruh. Kylian Mbappé je tlačen k odchodu v aktuálním přestupovém období. Francouzský mistr si chce vydobýt respekt. V tomto případě má 24letý fotbalista málo času. Pokud nepřijme návrh na prodloužení smlouvy, dostane se na přestupovou listinu.

V následujících deseti dnech tak může fotbalová veřejnost očekávat každodenní ságu. Je otázkou, zda Real Madrid v čele s prezidentem Florentinem Pérezem podstoupí v létě patřičné kroky k získání Mbappého. Zkušený funkcionář zvažuje, že francouzskou superhvězdu podepíše až v příští sezoně, aby se vyhnul placení obrovské přestupové částky. Konec léta tak bude velmi zajímavý nejen z pohledu PSG, ale především z perspektivy Mbappého. 

Další přestupy a spekulace