Budoucí spoluhráči z Realu Madrid dotáhli Brazílii k těsné výhře ve Wembley

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Budoucí spoluhráči z Realu Madrid dotáhli Brazílii k těsné výhře ve Wembley
Vítězný gól Brazílie dal Endrick po přihrávce Viníciuse Júniora.
Vítězný gól Brazílie dal Endrick po přihrávce Viníciuse Júniora.AFP
Anglie se stejně jako v listopadu 2017 střetla v přípravném utkání před zaplněným Wembley s Brazílií, a zatímco tehdy branka nepadla, tentokrát Albion padl 0:1. V zápase, který opět řídil portugalský sudí Artur Soares Dias, se na gól dlouho čekalo, jediný padl až v závěru. V 80. minutě dorazil střelu Viníciuse Júniora teprve sedmnáctiletý Endrick. Premiérový reprezentační útočníka, jenž v létě doplní spoluhráče z národního týmu také na klubové úrovní v Realu Madrid, znamenal první triumf Kanárků nad Anglií od roku 2009.

Anglie – Brazílie 0:1

Brazilská návštěva kolébky fotbalu slibovala velkolepou podívanou, byť sedm let stará zkušenost varovala před opakem. U tehdejší bezbrankové remízy nechyběli v základní sestavě Anglie současní reprezentanti Harry Maguire, John Stones a Joe Gomez. V řadách hostů se pamětníci hledali hůře, a to i z důvodu zranění brankářů Alissona a Edersona. Ofenzivní síle Albionu tak čelil debutant Bento.

Ten ale mohl zpočátku zůstat v klidu. Problémy naopak řešil na druhé straně Jordan Pickford, na kterého se řítil Vinícius Júnior, po jehož střele děkoval překonaný gólman Evertonu včasnému návratu Kylea Walkera. Následně se o změnu skóre málem postaral domácí Ollie Watkins, ale pod tlakem obránce nasměroval balon vysoko nad.

Angličané se ve zbytku duelu museli obejít bez zraněného Walkera, jehož absence chtěl využít Lucas Paquetá, který z ideální pozice v šestnáctce umístil míč jen do tyče. V závěru prvního dějství o sobě dal ještě vědět v negativním slova smyslu Maguire, jenž připravil tutovku pro Raphinhu. Jeden z tahounů Barcelony ovšem přízemním pokusem těsně minul.

Hráči Albionu si do druhého poločasu vzali k srdci rady Garetha Southgatea a po jejich aktivním nástupu uchránil Brazílii od inkasování pouze skok Benta, jenž se vytáhl proti pokusu taktéž debutujícího Anthonyho Gordona. Namotivovaný Lucas Paquetá nedostal za své fauly červenou kartu jen díky benevolenci sudího Soarese Diase.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Krátce po hodině hry se tak mohl vyšvihnout s krásným obstřelem, který jen těsně neskončil v horním rohu brány. V 80. minutě už se Kanárci radovali, když Pickford vyrazil pokus unikajícího Viníciuse Júniora jen pod nohy Endricka, jemuž nedělalo problém zasunout balon do sítě. Duel třetího a pátého týmu žebříčku FIFA tak ovládl ten hůře postavený.

Výsledky dalších přípravných zápasů