Konec spekulacím, Benzema podepsal tříletou smlouvu se saúdskoarabským Al-Ittihadem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Konec spekulacím, Benzema podepsal tříletou smlouvu se saúdskoarabským Al-Ittihadem
Aktualizováno
Benzema už má v Saúdské Arábii podepsáno.
Benzema už má v Saúdské Arábii podepsáno.
Profimedia
Francouzský fotbalový útočník Karim Benzema (35) po odchodu z Realu Madrid podepsal tříletou smlouvu se saúdskoarabským mistrem Al-Ittihadem. Úřadující držitel Zlatého míče, který hrál za Bílý balet 14 let, při rozlučce v Madridu jméno nového zaměstnavatele nepotvrdil. Klub z Džiddy dnes jeho příchod potvrdil a na twitteru zveřejnil video s podpisem smlouvy.

Real Madrid oznámil odchod svého kapitána v neděli před závěrečným zápasem sezony s Bilbaem, ve kterém Benzema přispěl proměněnou penaltou k remíze 1:1. Se španělským klubem mimo jiné získal čtyři tituly a pětkrát vyhrál Ligu mistrů. Trenér madridského týmu Carlo Ancelotti po utkání přiznal, že ho rozhodnutí jednoho z nejlepších útočníků světa zaskočilo.

"Je to smutný den, protože opouštím tento klub. Bolí mě to, protože jsem měl v hlavě jeden sen - přijít do Realu Madrid a ukončit tady kariéru. Ale život vám občas nabídne jiné příležitosti," řekl Benzema na tiskové konferenci.

Benzema do Realu přestoupil v roce 2009 z Lyonu, se kterým získal čtyři tituly. Bývalý francouzský reprezentant za madridské mužstvo odehrál 648 soutěžních zápasů a dal 354 gólů. Víc branek za "Bílý balet" nastřílel jen Cristiano Ronaldo (450).

"Moc děkuji Realu Madrid, byla to jízda. Díky prezidentovi (Florentinu Pérezovi) jsem si mohl splnit dětský sen. Všechno, co jsem tady vyhrál, jsem si také užil s dětskou radostí. Nikdy na nejlepší klub světa nezapomenu. Ale nyní je čas odejít a začít jiný příběh," prohlásil Benzema.

Karim Benzema se v Realu stal legendou.
Livesport

Portugalský útočník momentálně také působí v Saúdské Arábii. Ronaldův Al-Nassr v minulé sezoně skončil druhý právě za Al-Ittihadem. Trenérem mistrovského celku z Džiddy je Portugalec Nuno Espírito Santo, jenž v minulosti vedl Porto, Wolverhampton nebo Tottenham.

S lukrativním angažmá v Saúdské Arábii je spojován také argentinský útočník Lionel Messi. Pětatřicetiletý kapitán argentinských mistrů světa bude na konci června volným hráčem po konci v Paris St. Germain.

Další přestupy, podpisy a spekulace