AC Milán si smlsnul na Sampdorii, Cremonese po debaklu nakročilo do Serie B

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC Milán si smlsnul na Sampdorii, Cremonese po debaklu nakročilo do Serie B

Aktualizováno
Boloňa zdemolovala Cremonese na jeho stadionu 5:1.
Boloňa zdemolovala Cremonese na jeho stadionu 5:1.AFP
Pokusit se zastavit výkonnostní a zejména výsledkový propad, proti outsiderovi získat po třech soutěžních porážkách v řadě povinné tři body a před závěrem sezony oživit naděje na umístění v nejlepší čtyřce garantující Ligu mistrů. Všechny úkoly AC Milán splnil, poslední a již jistě sestupující Sampdorii ve 36. kole Serie A deklasoval 5:1. Druhé lize se výrazně přiblížilo i Cremonese, které doma schytalo debakl 1:5 od Boloni.

Cremonese – Boloňa 1:5

Alespoň malou radost na tvářích fanoušků z hlavního města těžce zkoušeného regionu Emilia-Romagna vykouzlil už ve 14. minutě Marko Arnautovič, na něhož ještě před pauzou navázali Lewis Ferguson a Stefan Posch.

Ve druhé půli se trefili ještě Riccardo Orsolini a Nicola Sansone La Cremo tak dvě kola před koncem ztrácí na nesestupové příčky propastných šest bodů. Tento rozdíl může navíc narůst v jistotu pádu do Serie B už při večerním duelu Verony.

Statistiky zápasu Cremonese – Boloňa
Statistiky zápasu Cremonese – BoloňaOpta by Stats Perform

Atalanta – Verona 3:1

Jenže nestalo se, Hellas v Bergamu prohrál 3:1 a udržel Cremonese naději na záchranu. Žlutomodří přitom vedli, raketový úvod jim zajistil už v 11. minutě Darko Lazovič. Poté ale převzali iniciativu domácí a třemi brankami otočili utkání ve svůj prospěch. O rozhodujcí trefu se postaral krátce po změně stran Mario Pašalič.

Celek z Bergama tak alespoň pro tuto chvíli poskočil na šestou příčku, která zaručuje účast v Konferenční lize, zatímco hosté společně s nadějí na bodový zisk ztratili možnost posunout se v tabulce mimo sestupové příčky.

Statistiky zápasu Atalanta – Verona
Statistiky zápasu Atalanta – VeronaOpta by Stats Perform

AC Milán – Sampdoria 5:1

O osudu utkání mnohé napověděla hektická úvodní půlhodina, kdy mohli diváci vidět hned čtyři branky. Dvě z nich si připsal 36letý Olivier Giroud, který tak pokořil hranici 20 ligových gólů v červeno-černém dresu.

Po přestávce pak francouzský veterán dovršil dokonce hattrick. Svým počinem zastínil vystoupení zkušeného kanonýra na druhé straně, jelikož 40letý Fabio Quagliarella v první půli vyrovnával svým vůbec prvním gólem v této sezoně.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport