Atalanta vyhrála na hřišti Salernitany, Udinese v závěru získalo důležitý bod proti Neapoli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atalanta vyhrála na hřišti Salernitany, Udinese v závěru získalo důležitý bod proti Neapoli

Teun Koopmeiners slaví vítězný gól.
Teun Koopmeiners slaví vítězný gól.AFP
Salernitana prohrála ve 35. kole Serie A na vlastním hřišti s Atalantou 1:2. Od samotného úvodu se těžiště hry nacházelo na obranné polovině domácích, právě oni se však radovali z jediné branky úvodní půle, když se po průniku do vápna trefil levou nohou Loum Tchaouna (20). Otřesení hosté se z nečekaného úderu delší dobu vzpamatovávali, avšak po změně stran přece jen otočili skóre. Rozhodující zásah znamenající posun hostů na čtvrtou příčku tabulky obstaral povedenou ranou z dálky Teun Koopmeiners (26).

Salernitana – Atalanta 1:2

Favorit zápasu si v první desetiminutovce dokázal vytvořit několik šancí. V té největší se objevil Ademola Lookman, ale jeho střela zpoza vápna skončila jen těsně nad břevnem. Hosté nadále dobývali obranný blok svého soupeře, ovšem jako první udeřili domácí. V 18. minutě rozjela Granata rychlý protiútok, na jehož konci pálil na zadní tyč Tchaouna.

O rychlou odpověď se pokusil Gianluca Scamacca, který střileným centrem našel Lookmana, útočník však z malého vápna minul branku. Nerazzurri se hnali za vyrovnáním, ale trápilo je velké množství nepřesností ve finální fázi.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhém poločase si mohl připsat další gól Tchaouna, když minutu po hvizdu vyslal technický obstřel k levé tyči, jistým zákrokem se ovšem blýskl Marco Carnesecchi. Na druhé straně předvedl krásnou individuální akci Lookman, ale tváří v tvář brankáři opět mířil vedle tyče. Hosté se vyrovnávací branky dočkali v 57. minutě. Přetažený míč vrátil na malé vápno Mario Pašalič a Scamacca se zblízka nemýlil.

O šest minut později se před šestnáctkou odrazil balon přímo proti noze Koopmeinerse, jehož pohotový volej skončil nechytatelně v levém dolním rohu. Krátce před koncem utkání proběhl Tchaouna přes tři hráče, jenže jeho následný lob skončil nad břevnem.

Tak rozdával balony Koopmeiners.
Tak rozdával balony Koopmeiners.Opta by Stats Perform

Udinese – Neapol 1:1

Na úvod utkání vzdaly tribuny hold minutou potlesku obětem ničivého zemětřesení z roku 1976, kvalitních střeleckých pokusů od obou celků se ovšem ne a ne dočkat. To se snažil změnit ve 23. minutě Osimhen, jeho rána však skončila na obětavém bloku domácího obránce.

Ve 35. minutě hrozili poprvé i domácí zásluhou Lazara Samardžiče a jeho sympaticky kroucené rány, která ke smůle srbského záložníka mířila jen kousek mimo. Na konci první půle pálil těsně vedle také jeho spoluhráč Jaka Bijol.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hned po několika desítkách vteřin druhého poločasu poprvé v zápase mířili mezi tři tyče hosté, pokus Jense Cajusteho byl však pokryt pozorným brankářem. To Osimhen už byl úspěšný, když po perfektním centru Mattea Politana zamířil hlavou přesně k tyči. Vyrovnání měl na kopačce Keinan Davis. Ten se probil středem pole a z hranice šestnáctky vypustil jedovatý projektil, se kterým měl Alex Meret spoustu práce.

Druhý zásah v utkání mohl přidat opět nejlepší střelec posledního ročníku, Nigerijcův záměr obejít brankáře ovšem nedopadl podle jeho představ. Nedočkal se nakonec ani v 80. minutě, kdy mu gólovou radost sebral zásah videorozhodčího, který odhalil jeho ofsajdové postavení. A mohlo ho to o to více mrzet v nastaveném čase, kdy závar po standardní situaci proměnil ve vyrovnávací trefu domácí Success.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport