Koncovka rozehraného duelu vyšla lépe Římanům, jejich výjezdu dal tříbodový punc Cristante

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Koncovka rozehraného duelu vyšla lépe Římanům, jejich výjezdu dal tříbodový punc Cristante
Hlavička kapitána AS Bryana Cristanteho rozhodla dohrávku s Udinese.
Hlavička kapitána AS Bryana Cristanteho rozhodla dohrávku s Udinese.AFP
AS Řím nepřipustil další ztrátu v boji o první pětku tabulky Serie A, když v dohrávce rozehraného střetnutí 32. kola vyhrál v Udine 2:1. Duel, který před 11 dny nebyl dokončen kvůli zdravotním problémům Evana Ndicky, střelecky otevřel ve 23. minutě Roberto Pereyra. Hosté reagovali po změně stran zásluhou Romela Lukaka. V dohrávané dvacetiminutovce zvládl jako jediný gólové aktéry doplnit v páté minutě nastavení Bryan Cristante, čímž zápas překlopil na stranu Giallorossi.

Udinese – AS Řím 1:2

Le Zebrette v duelu, který se rozehrál v původním termínu, nezačali vůbec špatně, když odražený centr Lazara Samadržiče doputoval až ke Kingsleymu Ehizibuemu. Rána bývalého wingbeka německého Kolína byla ovšem tečovaná a následoval pouze roh.

První šance AS přišla záhy díky skvělé obětavosti kapitána Cristanteho, pokus Houssema Aouara ale mezi tři tyče nesměřoval. Po obrovské chybě mladíka Deana Huijsena se dostali ve 23. minutě do vedení Le Zebrette. Zaváhání kmenového stopera Juventusu využil Pereyra a samostatný únik proměnil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Naději na obrat dodal Římanům až krátce po hodině hry Lukaku, jenž si našel prudký centr Cristanteho a zakončoval do prázdné brány. Nejvíc byl však znát příchod Paula Dybaly, který ofenzivu Capitolini pořádně oživil. Úsměv na tvářích všech fanoušků ale nevydržel dlouho.

V 73. minutě totiž došlo k přerušení a hřiště musel na nosítkách opustit Ndicka, načež rozhodčí hru za několik minut předčasně ukončil. Také při pokračování o 11 dní později museli brzy do akce lékaři, když se nepříjemně srazili Sardar Azmoun a Nehuén Pérez.

Ti zůstali hlavními aktéry také nadále, Azmoun totiž Péreze před pokutovým územím obral o míč, jenže Maduku Okoyeho prostřelit nedokázal. V páté minutě nastaveného času se diváci dočkali také gólu díky Cristanteho hlavičce po rohovém kopu. Poslední minuty střetnutí tak konečný výsledek překlopily na stranu Říma. 

Tabulka Serie A