Inter porazil AS Řím 1:0, Cagliari předvedlo historický obrat proti Frosinone

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter porazil AS Řím 1:0, Cagliari předvedlo historický obrat proti Frosinone

Aktualizováno
Interu stačil k vítězství jeden zásah.
Interu stačil k vítězství jeden zásah.AFP
Fotbalisté AS Řím tři dny po výhře nad Slavií v Evropské lize podlehli 0:1 Interu Milán, jenž zůstal v čele v Serie A. Gól dal v závěru Marcus Thuram (26). Cagliari se podařil největší obrat v historii italské ligy, AC Milán v Neapoli přišel o dvoubrankový náskok a remizoval 2:2.

Cagliari – Frosinone 4:3

První gólovou situaci si v 18. minutě připravili domácí. Matteo Prati vyslal z vápna skrytý skákavý balon, ten však na poslední chvíli srazil brankář na roh. Vedoucího zásahu se tak o chvíli později dočkalo Frosinone. Soulé po úniku za obranu nezaváhal a zakončil po zemi přesně k pravé tyči. Po půlhodině hry zahodil Marco Mancosu jedinečnou příležitost na srovnání skóre, míčem z penaltového puntíku totiž rozezvučel jen břevno. Z následné dorážky trestuhodně selhal Jankto, když hlavičkou netrefil odkrytou síť.

Soulé ještě do přestávky vyškolil defenzivu Rossoblu podruhé, když si navedl balon na střed šestnáctky a s klidem zakončil opět k pravé tyči. Stejně jako v prvním případě mu byl dvorním nahrávačem Brazilec Reinier.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ani po poločasové meditaci se domácí defenziva nevzpamatovala. Krátce po návratu z kabin totiž zvýšil náskok defenzivněji laděný záložník Marco Brescianini, jenž si přesnou přízemní střelou k levé tyči připsal premiérovou trefu v dresu Canarini. Po hodině hry fotbalisté Rossoblu konečně překonali hostujícího gólmana, toho ovšem ke smutku fanoušků zastoupil na brankové čáře hlavičkující obránce Ilario Monterisi. O poznání větší ovace v ochozech odstartoval Oristanio, jenž v 72. minutě obstřelem na zadní tyč znervózněl doposud sebevědomé Frosinone.

Ihned tak přišel slepený gól, když Antoine Makoumbou využil chybné rozehrávky na polovině soupeře a pohodlně zakončil. Vyrovnávací trefa Cagliari poté visela ve vzduchu, zvlášť když došlo ke dvojité intervenci videorozhodčího. Ten ovšem prohřešek neobjevil, a hosté tak museli dodat v nastaveném čase zásah ze hry. Vyrovnání zařídil Pavoletti, na jehož milimetrovou hlavičku nemohl gólman dosáhnout. Naprostou euforii v hledišti odstartoval italský střelec o dvě minuty později, kdy druhou trefou duel rozhodl.

Monza – Udinese 1:1

Diváci v Monze sledovali vyrovnaný úvod zápasu, ve kterém si ani jeden z týmů větší příležitost nevytvořil. První střelu do prostoru branky si tak až v závěru 13. minuty připsali domácí, pokus Samueleho Vignata ale Marcu Silvestrimu problémy nenadělal. S přibývajícím časem se herní taktovky přece jen ujala Monza, k nebezpečnějším akcím v pokutovém území soupeře se ale dlouho nedostávala.

Blíže vedoucí trefy tak byli Bianconeri, hlavička Jaka Bijola z 23. minuty ale zamířila pouze nad břevno. O několik okamžiků později již gólman Lombarďanů musel zasahovat, když jej stříleným centrem na zadní tyč prověřil Lazar Samardžič. Hosté promarněných příležitostí litovali, neboť v závěru úvodní půlhodiny poslal Brianzoli do vedení ranou zblízka Colpani.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Již krátce po návratu na hrací plochu mohlo být vyrovnáno, šanci osamoceného Jordana Zemury ale fantastickým vyběhnutím zneškodnil Michele Di Gregorio. Jednalo se však o ojedinělou šanci, neboť hra se po většinu času odehrávala daleko od obou branek. To platilo až do 67. minuty, kdy po nepřehledné situaci ve vápně Biancorossi míč proskákal až k nohám Luccy, jenž ranou zblízka vyrovnal.

Již o několik okamžiků později mohl celek z Udine dokonce dokonat obrat, střelu Hassaneho Kamary ale na poslední chvíli zablokoval jeden z bránících hráčů. Závěrečná desetiminutovka patřila domácím, dalekonosný pokus Patricka Ciurria ale Silvestri vytáhl konečky prstů na roh. Gólman Bianconeri zařídil svému týmu bod, neboť zneškodnil i nebezpečnou přízemní ránu Andrey Carboniho.

Inter – AS Řím 1:0

Lídr italské nejvyšší soutěže vstoupil do šlágru jako uragán a jindy pevná defenziva Vlků nevypadala vůbec jistě. Po narážečce s Martínezem však Hakan Calhanoglu napálil pouze břevno a následné akrobatické zakončení Thurama pohodlně skryl do rukavic Rui Patrício.

O pár minut později se portugalský reprezentant vyznamenal proti Thuramovi podruhé, když reflexivně vykopl jeho přízemní pokus. S úspěchem se nesetkal ani Federico Dimarco, jenž šajtlí jen těsně minul vzdálenější tyč. Útočné zbraně Capitolini po celou první půli prakticky neexistovaly, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Hra na jednu branku pokračovala i po změně stran. Balon, jenž do šestnáctky přiletěl z kopačky Calhanoglua, za sebe prodloužil Francesco Acerbi do míst, kde byl připravený Thuram, špatně ale načasoval svůj výskok a mířil jen pár čísel nad břevno. První zakončení zaznamenali svěřenci Josého Mourinha až v 67. minutě. Byl u toho Bryan Cristante, jehož razantní hlavičku parádním zákrokem vytěsnil Yann Sommer.

Na druhé straně hledal Dimarco na zadní tyči Denzela Dumfriese, létající Holanďan však na tento křižný pas jen o kousek nedosáhl. Nerazzurri zužitkovali svou herní dominanci až na startu poslední desetiminutovky, kdy se po krásné přihrávce Dimarca prosadil z malého vápna Thuram.

Neapol – AC Milán 2:2

Hned ve druhé minutě mohl domácí zaskočit Giroud, k němuž se odrazil balon, nicméně do jeho dorážky obětavě skočil jeden z obránců. Francouze to nezlomilo a ve 22. minutě se prodral k úspěšné hlavičce, na kterou gólman nedosáhl. Vzápětí mohlo přijít vyrovnání, ale Matteo Politano netrefil prázdnou bránu.

Útočník z Milána zareagoval na neschopnost soupeře pohotově a ve 31. minutě opět předvedl skvělý výskok a přesné zakončení hlavou. Ještě do poločasu mohl zkompletovat hattrick, avšak z malého vápna po prudkém centru přestřelil.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport

Trenér Rudi Garcia své svěřence o přestávce rozhodně nešetřil, neboť do druhé půle vstoupili Gli Azzurri velmi aktivně. Hned v 50. minutě prostřelil gólmana po nedůrazu obránců ve vápně Politano. Milánští si mohli vzápětí vzít dvoubrankový náskok zpět, ale po zmatcích v defenzivě Neapole se nenašel nikdo, kdo by usměrnil míč mezi tři tyče.

Promarnění šance se jim vymstilo po hodině hry, kdy se k přímému kopu postavil Raspadori a poslal míč prudce do sítě. Následné snahy na obou stranách hřiště k rozhodnutí duelu nevedly ani po vyloučení Natana za druhou žlutou kartu.