Juventus využil možnost poskočit do čela, Boloňa rozšířila venkovní kolekci remíz

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus využil možnost poskočit do čela, Boloňa rozšířila venkovní kolekci remíz

Aktualizováno
Juventus rozhodl v úplném závěru.
Juventus rozhodl v úplném závěru.AFP
Fotbalisté Boloni remizovali v 10. kole Serie A na půdě Sassuola 1:1. Duel přitom začal pro hosty skvěle, když už ve třetí minutě slavili branku po přesném zakončení Joshuy Zirkzeeho (22). Neroverdi se však nevzdali a ještě před změnou stran byli za svou aktivitu odměněni. Postaral se o to Daniel Boloca (24), jehož přízemní pokus z hranice vápna zapadl přesně k tyči. Výhru slaví fotbalisté Turína, kteří porazili Lecce 1:0. Na posledních pár minut se na hřiště za hosty podíval i David Zima (22). Juventus využil šanci a po výhře 1:0 nad Veronou poskočil do čela tabulky.

Sassuolo – Boloňa 1:1

Hosté nakročili za bodovým ziskem v regionálním derby již na sklonku třetí minuty, kdy se povedeným nákopem za obranu Sassuola prezentoval Michel Aebischer. Švýcarský středopolař našel ideálním lobem rozběhnutého Zirkzeeho, který si po parádním zpracování míče následně poradil i s gólmanem a do poloodkryté klece vstřelil první branku utkání.

Několikrát za sebou poté zahrozili i domácí, avšak ani nejnadějnější pokus Armanda Laurientého v síti neskončil. Neroverdi se tak vyrovnání dočkali až v závěru první půle, kdy tvrdou přízemní ranou z hranice vápna srovnal Boloca.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Na začátku druhého poločasu se dostal do dobré pozice Zirkzee, avšak zpracování míče v šestnáctce mu nadělalo nečekaně velké problémy. V 57. minutě mohl šťastného odrazu využít Martin Erlič, chorvatský stoper ale svůj ofenzivní výlet zakončil pouze střelou nad bránu.

Nebezpečněji pálil o několik okamžiků poté Domenico Berardi, jehož pumelici zastavila až tyč. Na druhé straně mohl strhnout duel na stranu hostí Riccardo Orsolini, jenže jeho lob stihla obrana Neroverdi odklidit ještě před brankovou čárou.

Lecce – Turín 0:1

Domácí o sobě dali vědět pěkným signálem při standardce, když se k zakončení kousek za hranicí pokutového území dostal Lameck Banda, mladý útočník ovšem mířil pouze do míst, kde se nacházel urostlý Milinkovič-Savič.

Na druhé straně se v poslední desetiminutovce odhodlal ke střele z dálky mladý talent Ricci, jenže bránu Lecce přepálil. Záhy se po protiútoku zaskvěl Milinkovič-Savič, jenž skvěle vychytal technickou ránu na zadní tyč z levé kopačky Pontuse Almqvista. Do vedení šli nakonec přece jen Býci. Míč propadl ke stoperu Buongiornovi, který jej napálil pod břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran opět dominoval Turín, což mohl gólově korunovat paraguajský útočník Antonio Sanabria, jeho hlavička ovšem nemířila mezi tři tyče. Granata i nadále kontrolovala průběh hry a Salentini nemohli najít účinný recept na její obranu.

Ani střídání Gabriela Strefezzy, jenž se v minulé sezoně podepsal pod 12 přesných zásahů svého týmu, domácím nepomohlo. Naopak šanci na přidání pojistky měl v závěru Valentino Lazaro, jeho volej však prosvištěl kolem levé tyče.

Juventus – Verona 1:0

Juventus potvrzoval dobrou formu i tentokrát a mohl se dostat do brzkého vedení, avšak zakončení Dušana Vlahoviče po centru z levé strany zablokoval jeden z bránících hráčů. O chvíli později byl středem pozornosti Kean, jenž po několika úspěšných kličkách sice střelou z dálky překonal gólmana, avšak při zrodu akce se nacházel v milimetrovém ofsajdu.

Italský útočník málem otevřel skóre i v 19. minutě, jenže v tomto případě těsně minul pravou tyč. Udeřit mohl po úniku znovu i Vlahovič, opět mu ale zabránil jeden z bránících hráčů, a tudíž následoval pouze kop od rohového praporku. Neproměněné šance málem Starou dámu mrzely v závěru prvního dějství, když z voleje vypálil Federico Bonazzoli, proti němuž se zaskvěl Wojciech Szczesny.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Spasit družinu Massimiliana Allegriho se pokusil zkraje druhé půle Adrien Rabiot, jenž dostal pořádnou dávku prostoru ke střele, francouzský záložník ale těsně minul. Chvíli to vypadalo, že mu to nemuselo vadit, avšak videorozhodčí další trefu Keana odvolal kvůli předešlému faulu. Krátce po svém příchodu na hřiště pořádně otestoval gólmana hostů Federico Chiesa, nicméně Lorezno Montipo míč vytěsnil na roh.

Při Veroně stáli všichni svatí, po přihrávce pod sebe totiž nejprve promáchnul Vlahovič a následně v odkryté bráně zasáhl jeden z obránců proti prudké střele Chiesy. V nastaveném čase si po prodloužení od Arkadiusze Milika našel balon Kenan Yildiz, ovšem turecký mladík lobem přestřelil bránu Montipa. Domácí fanoušky nakonec potěšil střídající Cambiaso, jenž po nepřehledné situaci ve vápně dorazil míč za brankovou čáru.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport