Frustrovaný Leclerc. Tým ho nechal dojet na starých pneumatikách a on přišel o vítězství

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Frustrovaný Leclerc. Tým ho nechal dojet na starých pneumatikách a on přišel o vítězství

Leclerc nevyhrál už sedm závodů za sebou, přitom v Británii měl vítězství na dosah.
Leclerc nevyhrál už sedm závodů za sebou, přitom v Británii měl vítězství na dosah.Profimedia
Z monackého pilota stáje Ferrari Charlese Leclerca (24) čišela po Velké ceně Británie F1 frustrace. Aby ne. Vždyť ještě 12 kol před koncem jel v čele, po odstoupení Estebana Ocona (25) a vyjetí safety caru ho ale tým na rozdíl od kolegy Carlose Sainze (27) nepovolal na výměnu pneumatik a Leclerc se po restartu propadl na starší směsi na čtvrtou příčku. Místo možných 25 bodů tak bere jen 12 a na lídra šampionátu Maxe Verstappena (24), který na SIlverstonu dojel sedmý, ztrácí ze třetí příčky 43 bodů.

"Dokud nezískáte všechny informace, je to takhle zvenčí velmi těžké," řekl webu F1.com Leclerc. "Frustrace je samozřejmě velká, protože můj závod byl nakonec velmi náročný. Snažil jsem se, co to šlo, abych udržel ostatní za sebou, ale byl to velký rozdíl, když oni jeli na nových měkkých pneumatikách a já na opotřebovaných tvrdých," doplnil.

Leclerc, který letos ovládl Grand Prix v Bahrajnu a v Austrálii, nevyhrál už sedm závodů za sebou a v pěti posledních nebyl ani na stupních vítězů. Po dramatickém úvodu, kdy byl závod po hromadné nehodě pěti jezdců přerušen a poté restartován, poškodil sice svůj vůz po kolizi se Sergiem Pérezem, i tak ale pokračoval v čele. "V ten moment jsem si říkal, že je konec, ale následně se nám podařilo najít správnou rovnováhu a vypadalo to na vítězství," řekl Leclerc.

Po vyjetí safety caru ve 40. kole se ale jeho šance zkomplikovaly. "Rozhodli jsme se vynechat vedoucí vůz a nechali zajet do boxu ten druhý. To se mi nakonec nevyplatilo, takže je to velké zklamání," uvedl Monačan.

Ten po skončení závodu hovořil i s týmovým šéfem Mattiou Binottem. "Není to nic, co by se muselo řešit interně. Charlesovi jsem řekl, že chápu jeho zklamání a že odjel fantastický závod. Je těžké zůstat šťastný, ale hlavní je být klidný a pozitivně naladěný," podotkl Binotto pro Sky Sports.

Na Leclercově propadu nakonec vydělal právě jeho týmový kolega Sainz, který si připsal ve 150. závodě v F1 první vítězství v kariéře. Před Monačana se na stupně vítězů dostali také druhý Pérez z Red Bullu a třetí Lewis Hamilton z Mercedesu. "Pro Carlose je to určitě skvělé a splněný sen, ale je fakt, že nedokážu skrýt zklamání z toho svého závodu," dodal Leclerc.