Furyho zranění zhatilo sjednocující souboj o titul s Usykem. Brit ukázal šrám nad okem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Furyho zranění zhatilo sjednocující souboj o titul s Usykem. Brit ukázal šrám nad okem
Zápas je odložen.
Zápas je odložen.Profimedia
Sjednocující souboj o titul mistra světa v těžké váze mezi Tysonem Furym (35) a Oleksandrem Usykem (37) se 17. února v Rijádu neuskuteční kvůli zranění britského boxera. Fury dnes oznámil, že utrpěl v přípravě během sparringu tržnou ránu nad pravým okem.

"Jsem z toho naprosto zničený. Chystal jsem se na tenhle zápas takovou dobu a byl ve fantastické formě. Mrzí mě to kvůli všem zúčastněným," uvedl Fury v prohlášení. Podle jeho promotérské společnosti se od lékařů teprve dozví, jak dlouho se bude rána hojit.

Pětatřicetiletý Brit je šampionem organizace WBC, o rok a půl starší Ukrajinec Usyk má mistrovské pásy WBA, WBO a IBF. Vítěz jejich duelu má být korunován prvním absolutním mistrem světa v těžké váze v éře čtyř pásů. Posledním absolutním šampionem byl Brit Lennox Lewis, jenž v roce 1999 získal pásy organizací WBC, WBA a IBF.

O sjednocujícím souboji se jednalo dlouho dobu. Fury s Usykem měli boxovat už loni v dubnu ve Wembley, ale jejich promotéři se nakonec nedohodli na podmínkách.

Fury od příchodu k profesionálům v roce 2008 vyhrál 34 zápasů a jednou remizoval. Usyk zvítězil v profesionálním ringu ve všech 21 duelech.