Bývalý boxerský šampion Joshua vyhrál letos i svůj třetí zápas, v Rijádu porazil Wallina

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bývalý boxerský šampion Joshua vyhrál letos i svůj třetí zápas, v Rijádu porazil Wallina
Joshua vyhrál letos i potřetí.
Joshua vyhrál letos i potřetí.Profimedia
Bývalý profesionální mistr světa v těžké váze Brit Anthony Joshua (34) vyhrál i třetí letošní zápas. Den před Štědrým dnem porazil v Rijádu švédského boxera Otto Wallina (33) technickým k.o. po pátém kole. V souboji, který u ringu sledoval i hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo, nešlo o žádný titul.

Po dvou porážkách s Ukrajincem Oleksandrem Usykem o mistrovské tituly v letech 2021 a 2022 nenašel Joshua v zápasech se soupeři méně zvučných jmen přemožitele. Odmítl však, že by sobotní vítězství znamenalo, že je zpět na výsluní.

"Otta respektuji. Během celé přípravy jsem říkal, že ho nesmím podcenit, protože si zaslouží respekt. Ale návrat to není. Jen další den v práci," citovala zkušeného britského boxera agentura Reuters. Olympijský vítěz z Londýna v minulosti porazil Wallina už dvakrát, ještě když byli amatéry.

O překvapení se v Rijádu postaral Novozélanďan Joseph Parker, který zvítězil na body nad bývalým šampionem těžké váhy Američanem Deontayem Wilderem. Právě s ním měl Joshua absolvovat další zápas, o kterém se už dlouho mluvilo.

"Prohrál. No a co? Vrátí se. Jsem si jistý, že všichni pořád chtějí ten zápas vidět," uvedl Joshua, který si vylepšil bilanci na 27 vítězství a tři porážky. Podle promotéra Eddieho Hearna bude Joshua příště boxovat nejspíš s Chorvatem Filipem Hrgovičem o uvolněný pás organizace IBF.