Scheffler je po zadržení na PGA Championship čtvrtý, major vede Schauffele

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Scheffler je po zadržení na PGA Championship čtvrtý, major vede Schauffele

Scottie Scheffler.
Scottie Scheffler.Reuters
Světová golfová jednička Scottie Scheffler (27) po zadržení před druhým kolem PGA Championship drží v polovině majoru čtvrté místo. Policisté sedmadvacetiletého Američana v pátek ráno odvedli v poutech, protože nerespektoval jejich pokyny při tragické nehodě u golfového klubu Valhalla v Louisville. Scheffler po incidentu předvedl pět úderů pod par a ztrácí tři rány na vedoucího krajana Xandera Schauffeleho (30). Druhé kolo se však nestihlo dohrát.

"Pořád mám pocit, že se mi točí hlava. Ale měl jsem štěstí, že jsem se vrátil a mohl hrát golf. Po chaotickém dnu jsem zůstal v turnaji," oddechl si Scheffler. V rukou policie i krátce ve vazbě skončil proto, že objel místo nehody, při níž kyvadlový autobus u golfového klubu usmrtil chodce.

"Byla to velmi chaotická situace, což je pochopitelné vzhledem k tragické nehodě, která se udála předtím. Došlo k velkému nedorozumění ohledně toho, co jsem myslel, že se po mně žádá," uvedl Scheffler v prohlášení ještě před pátečním kolem. Obviněn byl z bezohledné jízdy i napadení policisty, jehož údajně stáhl k zemi.

Druhé kolo začalo po incidentu se zpožděním a nakonec se do tmy nedohrálo. V čele se nicméně po polovině druhého majoru sezony udržel Schauffele, jenž má skóre -12. O ránu horší je zatím další Američan Collin Morikawa.

Cutem neprošel mimo jiné vítěz 15 majorů a dlouholetý lídr světového golfu Tiger Woods. Osmačtyřicetiletý hvězdný Američan skončil daleko za postupem do finálových kol se sedmi ranami nad par.

PGA Championship