Gólové žně v Superpohárech. PSV přestřílel Ajax 5:3, Bayern stejným výsledkem Lipsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gólové žně v Superpohárech. PSV přestřílel Ajax 5:3, Bayern stejným výsledkem Lipsko

Aktualizováno
Gólové žně v Superpohárech. PSV přestřílel Ajax 5:3, Bayern stejným výsledkem Lipsko
Gólové žně v Superpohárech. PSV přestřílel Ajax 5:3, Bayern stejným výsledkem LipskoProfimedia
Souboje o Superpohár v Německu a v Nizozemsku nabídly gólové hody, dohromady v nich bylo k vidění 16 branek! Bayern Mnichov přestřílel Lipsko 5:3, přičemž jednou skórovala i posila z Liverpoolu Sadio Mané (30). Bavorský velkoklub získal Superpohár potřetí za sebou a celkově podesáté v historii. V Nizozemsku slaví PSV Eindhoven, který porazil Ajax Amsterdam rovněž 5:3 a obhájili loňské vítězství.

Ligový mistr z Mnichova triumfoval zejména díky skvělé první půli, před přestávkou vedl nad úřadujícím vítězem Německého poháru už 3:0. Druhý gól obstaral svou premiérovou soutěžní trefou v dresu Bayernu Mané, jemuž naservíroval míč jako na zlatém podnose Serge Gnabry. Ve druhé části začalo Lipsko dotahovat ztrátu.

V 60. minutě se prosadil stoper Marcel Halstenberg, třígólový náskok ale Bayernu záhy vrátil Gnabry. Další gól Maného ze 71. minuty neuznal rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení a Lipsku se poté podařilo zdramatizovat závěr. Francouzský útočník Christopher Nkunku nejdříve snížil z penalty v 77. minutě, v 89. minutě pak domácí dostal na rozdíl jediného gólu španělský reprezentant Olmo.

I přes závěrečný tlak se ale saskému týmu vyrovnat nepodařilo a z poslední akce zápasu naopak ještě inkasoval, když se v osmé minutě nastavení se trefil Leroy Sané. Bayern je s 10 triumfy historicky nejúspěšnějším týmem německého Superpoháru. Od jeho znovuzavedení v roce 2010 se účastnil 12 z 13 klání a zvítězil v sedmi z nich.

Projděte si statistiky ze zápasu Bayern Mnichov - RB Lipsko

Eindhoven si zopakoval finálový duel s Ajaxem po roce, kdy jej porazil 4:0. O triumfu úřadujícího vítěze Nizozemského poháru nad obhájcem ligového titulu rozhodl hattrickem Guus Til, který přišel v létě do PSV z Feyenoordu a ukázal se fanouškům v prvním soutěžním utkání za nový klub ve skvělém světle. Gól a dvě asistence zaznamenal jeho spoluhráč Cody Gakpo.

Ten Tilovi první dva góly připravil, ve druhé půli poté sám zvýšil na 4:2. Ajax sice dokázal v 72. minutě zásluhou Mohammeda Kuduse snížit, od 76. minuty ale hrál v deseti a na  další zdramatizování zápasu už se nezmohl. Konečné skóre stanovila v závěru další letní posila Eindhovenu, střídající Xavi Simons. PSV porazil Ajax i v dubnovém finále Nizozemského poháru a nyní získal rekordní třináctý Superpohár.

Projděte si statistiky ze zápasu PSV Eindhoven - Ajax Amsterdam