Griezmann už nemusí hrát maximálně 30 minut, Atlético se dohodlo s Barcelonou na přestupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Griezmann už nemusí hrát maximálně 30 minut, Atlético se dohodlo s Barcelonou na přestupu
Antoine Griezmann si může oddychnout, jeho čas strávený na trávníku by se měl rozšířit.
Antoine Griezmann si může oddychnout, jeho čas strávený na trávníku by se měl rozšířit.AFP
Atlético Madrid a Barcelona se konečně dohodly na přestupu Antoina Griezmanna (31) na Wanda Metropolitano za 20 milionů eur (asi 490 milionů korun), další čtyři miliony mohou do Katalánska putovat v rámci bonusů. Francouz se stane hráčem Rojiblancos do roku 2026, prozradily zdroje blízké klubu.

Podivná kauza je u konce. Diego Simeone už nebude muset neustále počítat a přemýšlet, kdy může nasadit Antoina Griezmanna, což jej provázelo úvodem aktuální sezony.

Francouzský útočník se do Atlética vrátil z Barcelony formou dvouletého hostování, které se mělo změnit v trvalý přestup, odehraje-li Griezmann více než 30 minut v 50 % zápasů. Jenže částka 40 milionů eur (asi 979 milionů korun) se zdála vedení madriského klubu příliš vysoká.

A tak se se zkušeným ofenzivním univerzálem zacházelo neúctivě. Atleti se zkrátka snažili s Blaugranas vyjednat částku nižší, neboť nebyli ochotni za fotbalistu, jemuž bude na konci sezony 32 let a logicky mu tak klesá výkonnost, zaplatit takřka miliardu korun.

To se však katalánské straně nezdálo a dlouho trvala na původní dohodě. A tak Atlético začalo počítat. Griezmann mohl odehrát více než půl hodiny v 10 zápasech, ve zbývajících duelech pak mohl nastoupit maximálně na 30 minut.

Barceloně se tato forma jednání vůbec nelíbila a v jednu chvíli dokonce zvažovala, že smlouvu s madridským protějškem vypoví za její možné nedodržení či špatný úmysl. Nakonec se však obě strany dokázaly domluvit – Francouz se stane hráčem Rojiblancos za 20 milionů eur, ať už na hřišti stráví jakýkoliv čas. Další čtyři miliony eur pak může katalánský klub inkasovat díky bonusům.