Hložek byl u dvou vstřelených gólů Leverkusenu, v Dortmundu padlo sedm gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hložek byl u dvou vstřelených gólů Leverkusenu, v Dortmundu padlo sedm gólů
Aktualizováno
Leverkusenu pomohl tentokrát také Adam Hložek.
Leverkusenu pomohl tentokrát také Adam Hložek.AFP
Fotbalisté Borussie Dortmund porazili v 16. kole Bundesligy na domácím hřišti Augsburg 4:3, a do jarní části soutěže tak vstoupili lépe, než když ji na podzim dvěma porážkami v řadě opouštěli. Výhru slaví také Leverkusen, všechny body veze z hřiště Mönchengladbachu po vítězství 3:2. Na úvodních dvou brankách hostů se podílel Adam Hložek (20).

Dortmund – Augsburg 4:3

Dortmund využíval domácí podpory a od úvodu byl lepším týmem na trávníku. V 19. minutě se do první obrovské šance dostal Donyell Malen, jeho pokus však zlikvidoval Rafal Gikiewicz. Ve 30. minutě už byl ale polský veterán bezmocný, když jej nádhernou přízemní střelou z hranice velkého vápna překonala anglická hvězda Jude Bellingham.

Domácím ovšem vedení příliš dlouho nevydrželo. Pět minut před odchodem do šaten udělal obrovskou chybu v rozehrávce Nico Schlotterbeck, míč se následně dostal k Arnemu Maierovi, jenž první trefou v letošním ročníku srovnal. Obránce BVB nakonec svou chybu napravil, když o pár chvil později hlavou poslal opět svůj tým do vedení. Jenže to nebylo v první půli vše. Ve druhé minutě nastavení překonal po samostatném úniku domácího brankáře s přispěním Juliana Ryersona bosenský útočník Ermedin Demirovič a určil poločasový výsledek na 2:2.

Dortmund si vytvořil více šancí.
Dortmund si vytvořil více šancí.Opta by Stats Perform

Po hodině hry přišel obrovský potlesk, jelikož přišel čas vyléčeného Hallera, který vystřídal Youssoufa Moukoka. Byl to ovšem jiný náhradník, jenž nakonec poslal Žlutou armádu zpět do vedení. Mladičký talent Jamie Bynoe-Gittens přišel na trávník v 70. minutě a o pouhých pět minut později nádherným projektilem k pravé tyči nedal hostujícímu brankáři šanci.

Klub z Vestfálska se ale nepoučil a téměř ihned po vstřelení gólu opět inkasoval. První střela Kelvina Yeboaha sice skončila pouze na tyči, dorážka Davida Čoliny, který se dotkl po minutě na hřišti poprvé míče, už však síť dortmundské branky rozvlnila. Poslední slovo měl ale přece jen domácí celek, konkrétně tedy Reyna. Americký záložník obdržel míč od Bellinghama a krásnou pumelicí z hranice vápna rozhodl o výhře svého týmu.

Mönchengladbach – Leverkusen 2:3

Úvod utkání byl z obou stran velmi opatrný a plný nepřesností. Leverkusen disponoval rychlými hráči, které ale nedokázal správně využít. Ve 21. minutě se však hosté dostali do vedení díky Mitchelu Bakkerovi, jenž dorazil Hložkovu střelu. O pět minut později si připsal velmi důležitý zákrok Jonas Omlin, když vychytal v souboji jeden na jednoho Jeremieho Frimponga, a udržel tak Gladbach ve hře.

Nejnebezpečnějším hráčem v červeném dresu byl bezpochyby Amine Adli. Velmi šikovný a mimořádně rychlý křídelník několikrát unikl obráncům a snažil se založit akce, které však nekončily nebezpečným zakončením. Francouzský mladík pak těsně před koncem poločasu po průnikovce Hložka nastartoval turbo a po zdolání obránce prostřelil švýcarského brankáře.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport

Hříbata měla kontaktní gól na kopačce Ramyho Bensebainiho, jenže těsně před alžírským krajním obráncem pohotově zakročil Edmond Tapsoba. Borussia se ve druhém dějství dostala více do hry a vytvářela si zajímavé šance, selhávala ale v zakončení. Die Fohlen tak dlouho nebyla optická převaha nic platná. Po pár minutách na hřišti totiž vyslal Nadiem Amiri skrytou střelu na zadní tyč, s níž nemohl Omlin nic dělat.

Další skvělou zprávou pro hostující příznivce, možná i tou nejlepší, byl návrat jejich klenotu Floriana Wirtze zpět na trávník. Domácí tribuny nakonec probudil střídající Lars Stindl, který střelou zatočenou na zadní tyč dodal hráčům v bílých dresech naději na bodový zisk. Stejný hráč pořádně zabrnkal na nervy všech příznivců Bayeru, protože dvě minuty před koncem nastavení doslova propálil brankáře.